Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Billede af denim med Svanemærket

Kom på forkant med EU-lovgivningen: Miljømærkning Danmark inviterer til temadag

Bliv klogere på, hvordan miljømærker og standarder vise vej til en mere bæredygtig tekstilbranche og bliv klædt på til kommende EU-lovgivning til temadag i Herning.
Bliv klogere på, hvordan miljømærker og standarder vise vej til en mere bæredygtig tekstilbranche og bliv klædt på til kommende EU-lovgivning til temadag i Herning.

Hvor meget ved du om miljømærker og standarder, og er din virksomhed gearet til den lovgivning, som EU nu og i de kommende år udruller? Hvis du stadig har spørgsmål, er der nu hjælp at hente. 

Miljømærkning Danmark inviterer i samarbejde med Dansk Mode & Textil og Dansk Standard til temadag i Herning, hvor der stilles skarpt på vejen til en mere bæredygtig og reguleret tekstilbranche. Tekstilstrategien er sat i verden for at få tekstilindustrien og herunder modebranchen til at overgå til en ’klimaneutral, cirkulær økonomi, hvor produkterne designes til at være mere bæredygtige, genanvendelige, mulige at reparere, genbrugelige og energieffektive’. Dette vil ske gennem udrulningen af en række direktiver fra nu og frem til 2030.

Dagen sætter fokus på, hvordan man som tekstilvirksomhed eller brand kan bruge miljømærker og standarder som guidelines og konkrete værktøjer – blandt andet til at være på forkant med både ny og kommende EU-lovgivning.DAGENS PROGRAM

Velkommen og generel introduktion til tekstilbranchens udfordringer v/ Dansk Mode & Textil

Tema: Standarder

Case: VIA Design Lab – “Brugen af standarder i tekstilbranchen”–v/ Vera Friis, konsulent hos VIA Design Lab

Hvordan kan standarder hjælpe tekstilbranchen i den grønne omstilling? v/ Kim Michael Christiansen, seniorkonsulent i Dansk Standard.

Tema: Certificeringer

Certificeringsjunglen – få overblikket over de mange forskellige certificeringsordninger– v/ Dansk Mode & Textil

Hvilke fordele får du med en certificering af dine tekstiler med Svanemærket? v/ Miljømærkning Danmark

Case: Dilling fortæller om fordele og muligheder ved at være certificeret med Svanemærket, og om hvordan man kan bruge certificeringen aktivt i sin forretningsudvikling og markedsføring. Interview med Morten Dilling, direktør i Dilling A/S

Frokost & networking

Tema: Kommunikation

De konkrete udfordringer tekstilbranchen står overfor i forhold til bæredygtighed og kommunikation, inkl. EU’s green claims v/ Dansk Mode & Textil

Hvordan kan du bruge din produktcertificering som god branding uden at greenwashe? v/ Miljømærkning Danmark

Hvad man må, og hvad må man ikke må i forhold til Forbrugerombudsmandens kvikguide om miljømarkedsføring, inkl. spørgsmål fra salen v/ Christian Poll, chefkonsulent for Forbrugerombudsmanden

Afrunding inkl. forfriskning

Tak for i dag

KOM MED TIL TEMADAGEN

Dato og tid: 14. marts 2024 kl. 10:00 – 14:15

Sted: Dansk Mode & Tekstil, Birk Centerpark 38, 7400 Herning

Pris: Deltagelse er gratis

Forplejning: Der vil blive serveret en let frokost + kaffe/te/vand undervejs samt forfriskninger ved seminarets afslutning.

TilmeldingTilmeld dig her

Samtidigt kan du blive klogere på, hvad miljømærker og standarder er, og hvordan de kan bruges til at hjælpe din virksomhed og bidrage til en styrket dokumentation og kommunikation omkring dit bæredygtighedsarbejde.