Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK AW24

3 off-schedule shows, der er værd at tjekke ud

Her få dage efter en veloverstået Copenhagen Fashion Week er alle indtryk og oplevelser ved at finde sig til rette i hukommelsen. Og med det er det også tid til at danne sig et overblik over de mange, mange shows og events, der skete i løbet af ugen. Her sætter vi fokus på tre af de shows, som ikke var en del af den officielle kalender, men som alligevel fortjener lidt ekstra opmærksomhed, nemlig Sophia Khaled, Solitude Studios og Fine Chaos.

Sophia Khaled

I efteråret 2022 var Sophia Khaled nomineret til Wessel & Vett Fashion Award, hvor hun selv om hun ikke vandt, i den grad gjorde sig bemærket og kom på fleres radar. Og med denne tids fokus på håndarbejde og særligt strik, skriver Sophia Khaled sig direkte ind i en samtidsånd, hvor tøjet ikke behøver at være hverken nydeligt eller fejlfrit for at være lige, som det skal være. Sophia Khaleds univers er fyldt med alt fra dæmonheste til My Little Ponys, og mens sløjfer blander sig med Satan-referencer kommer det hele til udtryk i strik, prinsesse- og lolitakjoler.

Dette univers inviterede Sophia Khaled indenfor i ved sit modeshow tirsdag aften i modeugen. På Kastanievejens Efterskole, hvor hun selv har gået, holdt hun sit første officielle, uofficielle, show, hvor modellerne var udstyret med tryllestave, knæstrømper og overdimensionerede monsterhænder.

Se lidt af kollektionen her, og se mere på Sophia Khaleds Instagram.

Solitude Studios

Solitude Studios har efterhånden været i gang i en god håndfuld år, men alligevel er de det, jeg vil betegne som et undergrundsbrand. Bag brandet står Jonas Sayed Gammal Bruun og Sophia Martinussen, som blandt har gjort sig bemærkede med deres tangtasker og eksperimenterende tilgang til naturen og materialer. Ved denne modeuge holdt de et show off schedule i Kongernes Lapidarium, som er en skulptursamling i Christian IX’s bryghus. Her viste de en kollektion, som af Vogue Runways Laird Borrelli-Persson blev kaldt ’Bogcore’ (mosecore), med navnet Hibernating Hopes.

Kollektionen undersøger menneskets indre længsel efter naturen, og hvordan denne er gået fra at være livsnødvendig til at have mere spirituel karakter. Med mosen som omdrejningspunkt er flere af tekstilerne inspireret af dennes farver og teksturer, og flere af tekstilerne er farvede direkte i mosen.

Se lidt af kollektionen her, og se mere på Solitude Studios’ Instagram.

Solitude Studios AW24
Solitude Studios AW24

Fine Chaos

Det er efterhånden en tradition, at Fine Chaos slutter modeugen af med et show fredag aften og efterfølgende raveparty til langt ud på næste morgen. I år var ingen undtagelse med show og fest i Hangaren på Refshaleøen, der har lagt lokaler til mange både rave- og modeugefester. Og med rødder i netop ravekulturen giver det mening, at det er dette setup, de holder fast i sæson efter sæson.

Fine Chaos er historiefortællere ud over det sædvanlige, og denne AW24-kollektion blev således næste kapitel i en historie fra tidligere sæsoner, om en post-apokalyptisk, hyper-futuristisk fremtid, der finder sted i 2073. Her var en del performance under showet, hvor modellerne ved catwalkens tilsandede ende alle samledes i en stor menneskebunke. Brugen af genbrugsmaterialer er lige så meget et ansvarligt valg, som en del af historiefortællingen om ressourceknapheden i denne forestillede fremtid.

Se lidt af kollektionen her, og se mere på Fine Chaos’ Instagram.

Fine Chaos AW24
Fine Chaos AW24