Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Han Kjøbenhavn AW24
COPENHAGEN FASHION WEEK AW24, Modeuge

Alt var langt og tyndt og cool hos Han Kjøbenhavn

Med sportstøj som udgangspunkt er Han Kjøbenhavn vendt tilbage til København med internationalt format og ditto kropsidealer.
Med sportstøj som udgangspunkt er Han Kjøbenhavn vendt tilbage til København med internationalt format og ditto kropsidealer.

READ THE ENGLISH VERSION HERE

Han Kjøbenhavn, torsdag den 1. februar 2024 klokken 18.00, Mineralvandsfabrikken

Med de sidste par års shows i Milano, hvor Han Kjøbenhavn for alvor har skruet op for niveauet og det avantgarde, kan man roligt sige, at mine forventninger var helt i top ved aftenens show. Og den præmis er måske ikke helt fair, men alligevel kunne jeg ikke lade være at være lidt undervældet, da showet var slut. Selvom det helt sikkert var et vildt show og ulig meget af det, vi ellers ser under Copenhagen Fashion Week.

Stemningen var tung og dyster i det store rå lokale i Mineralvandsfabrikken, hvor der spillede techno fra højtalerne, mens de mange sortklædte og solbrillebærende gæster fandt deres pladser. Det passede fint til modellerne, som kort efter kom ind næsten alle klædt i sort med få undtagelser af bordeaux, grå og hvid – og ligeledes mange med solbriller. Og det beviste tydeligt, at Han Kjøbenhavn er et brand med stærk tiltrækningskraft og mange dedikerede fans, der har et look, der er mindre dansk og langt mere internationalt.

Det var langt, langt, laaangt, og tyndt. Tøjet, håret, stylingen og modellerne. Og det vidnede måske især om brandets internationale udsyn. For mens det er blevet langt mere udbredt og forventet med et alsidigt modelcast herhjemme, er idealet til stadighed overvejende langt og supertyndt internationalt. Og når stylingen så ovenikøbet fremhæver det tynde ved modellerne med lange, høje støvler, ekstralange ærmer, næsten ankellangt, glat hår, så bliver det tynde altså bare påfaldende. Vi er kommet videre fra, at det ultratynde er det eneste rigtige, og vi har ikke behov for et show, som prøver at idealisere det.

Kollektionen koncentrerede sig om sportstøj med hoodies, cykelshorts, bodystockings og fleecetracksuits, som, hvis man barberede styling og showpieces væk, var clean og funktionelle i udtrykket. De mange showpieces i kollektionen var med til at skabe skulpturelle silhuetter med markante skulderpuder, lange ærmer slæbende hen ad jorden og en massiv pelsjakke i sort og grå. Mens tøjet i sig selv bestod af en hel del tætsiddende lycra i enten fulde looks eller stramme underdele sat sammen med voluminøse overdele eller omvendt for en fremhævende effekt.

Stylingen – som chefdesigner Jannik Wikkelsøe Davidsen selv havde stået for – var nok det mest interessante ved showet, hvor solbriller og kasketter sørgede for, at vi ikke fik særlig mange af modellernes øjne at se. Det ultralange hår fungerede som accessories i sig selv. På flere items i neopren var lynlåsen også gjort ekstralang, så den fortsatte længere ned end selve tøjet og på den måde også var med til at understrege de flagrende længder, der gik igen i hele kollektionen. Halskæder skabt af tykke sølvfarvede lænker prydede mange af de mandlige modellers halse – og selvom fortolkningen af dette unægteligt kan gå i superproblematisk retning, vil jeg denne gang lade tvivlen komme brandet til gode.

Jeg ved egentlig ikke, hvad jeg præcis havde forventet ved denne modeuges næstsidste show, så at jeg ikke gik derfra på de højeste takter, vil jeg ikke klandre Han Kjøbenhavn for. Jeg vil blot byde dem et velment velkommen tilbage til København – de bringer noget international skala og rå coolnes, som vi ikke ellers ser så meget til. Og så vil jeg bringe en bøn om et bredere spænd i modellernes størrelser næste sæson, tak. 

Du kan se et udvalg af billeder fra showet nedenfor. Se hele kollektionen her.

Han Kjøbenhavn AW24
Han Kjøbenhavn AW24
Han Kjøbenhavn AW24
Han Kjøbenhavn AW24
Han Kjøbenhavn AW24
Han Kjøbenhavn AW24
Han Kjøbenhavn AW24
Han Kjøbenhavn AW24
Han Kjøbenhavn AW24
Han Kjøbenhavn AW24
Han Kjøbenhavn AW24
Han Kjøbenhavn AW24
Han Kjøbenhavn AW24