Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK AW24, Modeuge

7 ukrainske brands, du skal kende

Copenhagen Fashion Week fortsætter denne sæson samarbejdet med Ukrainian Fashion Week.
Copenhagen Fashion Week fortsætter denne sæson samarbejdet med Ukrainian Fashion Week.

Copenhagen Fashion Week var, som led i initiativet ‘Support Ukrainian Fashion’, blandt de første til at støtte Ukrainian Fashion Week efter den russiske invasion. Denne sæson fortsætter samarbejdet for fjerde gang med to showcases af ukrainske designere under Copenhagen Fashion Week AW24, der er under fuld afvikling. 

“I over ti år har vi deltaget i den ukrainske modeuge i vores elskede Kiev. Med krigens begyndelse har vi ligesom andre ukrainske designere rejst verden rundt og præsenteret vores kollektioner på forskellige internationale landingsbaner,” fortæller Ksenia Schnaider, medstifter og -kreativ direktør, KSENIASCHNAIDER, der viser en solopræsentation torsdag den 1. februar under temaet ‘Nature Always wins’.

“Vores produktion er baseret i Kiev, hvor alle faser af produktionen finder sted, fra mønsterudvikling til samling af tøj. Den nye kollektion udforsker skønheden ved planter og træer og deres rolige og selvsikre kraft, der er i stand til at bryde gennem beton. Hver søm og nuance i kollektionen hvisker om den naturlige verdens modstandskraft og hylder dens stille styrke og urokkelige skønhed”.

Ud over KSENIASCHNAIDER, viser de ukrainske brands CHERESHNIVSKA, DOMANOF, J’AMEMME, PASKAL, Fayina Yerenburh X VOZIANOV en fælles præsentation den 31. januar i Ukraine House her i København. Herudover er ukrainske TG Botanical endnu engang at finde på modeugens officielle showkalender med et show, der afholdes torsdag den 1. januar.

Læs mere om ‘Support Ukrainian Fashion’ her