Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs

Jane Kønig går konkurs

Det 35-årige smykkebrand har begæret sig konkurs, men der arbejdes på et salg af brandet.
Det 35-årige smykkebrand har begæret sig konkurs, men der arbejdes på et salg af brandet.

Jane Kønig blev oprindeligt uddannet beklædningsdesigner fra Danmarks Designskole i 1986, men kastede hurtigt sin kærlighed på smykkerne i stedet – og siden 1989 har hun solgt sine smykkedesigns i eget navn blandt andet gennem sin butik og værksted i Gothersgade i København, hvor brandet har holdt til siden 2008.

Men nu er Jane Kønig gået konkurs. Det fremgår af Statstidende i dag. Her står, at Jane Kønig A/S er taget under konkursbehandling i Sø- og Handelsrettens på grundlag af en begæring modtaget den 27. december sidste år. Siden har Finans fået bekræftet konkursen af boets kurator Jacob Smith, som kan fortælle, at “der arbejdes aktuelt på det bedst mulige salg af brandet og virksomheden.”

I årsrapporten for 2022, som blev fremlagt i sommeren sidste år, ses det ellers, at virksomheden havde løftet sine resultater. Bruttofortjenesten landede på 6,1 millioner kroner mod -305.918 året før. Og årets resultat efter skat gik fra et underskud på 18,2 millioner kroner til et noget mindre underskud på 4,3 millioner. Egenkapitalen var dog gået den anden vej og endte i minus med lidt over en million kroner.

I regnskabet stod der desuden;

“Selskabet har tabt mere end 50 procent af aktiekapitalen. Ledelsen forventer, at egenkapitalen retableres gennem positive resultater i de kommende år.”