Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

WEAR og Dansk Detail fusionerer: “Vores fokus bliver at være proaktive på branchens fremtid” 

Brancheforeningerne for modebranchen og detailhandlen bliver til nu én i ønsket om blandt andet at få større politisk indflydelse.
Brancheforeningerne for modebranchen og detailhandlen bliver til nu én i ønsket om blandt andet at få større politisk indflydelse.

“Danske virksomheder udtrykker et stigende behov for en fælles stemme for derigennem at opnå blandt andet øget politisk interessevaretagelse og endnu stærkere data og brancheanalyser, vidensdeling og styrket indsats på uddannelsesområdet. Derfor er det oplagt at fusionere med Wear, hvor vi ser mange gode synergier.”

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Jørgen Krebs, der er bestyrelsesformand for Dansk Detail, der nu er fusioneret med modebranchens brancheforening WEAR. Ønsket er at skabe en fælles forening, der kan rumme alle brancher indenfor livsstil – alt fra smykker og skønhed til tøj, sport og sko og både detailhandler, webshops, produktions- og engrosvirksomheder. 

De to foreninger har haft et flerårigt strategisamarbejde, “hvor man har fundet stor fælles interesse i at identificere løsninger på branchens stigende udfordringer inden afsætning, evnen til at tiltrække kompetent arbejdskraft samt den grønne omstilling,” som der står videre i pressemeddelelsen. Både WEAR og Dansk Detail mener derfor, at fusionenkommer som en naturlig strategisk udvikling.

“Vi skal forny vores brand og være endnu mere relevante for alle vores medlemmer. Vores fokus bliver at være proaktive på branchens fremtid og dermed være på forkant i branchens udvikling og omstilling – både inden for bæredygtighed, FN’s Verdensmål og den digitale revolution. Vi ønsker at bidrage til at gøre det mere attraktivt at arbejde i branchen, og vi vil derfor også være aktive på uddannelsesområdet og ikke mindst over for vores politikere. Det mener vi løftes endnu bedre ved at fusionere med Dansk Detail,” supplerer bestyrelsesformand for WEAR Vagn Kirkelund.

Dansk Detail og WEAR repræsenterer samlet 380 virksomheder og 937 fysiske butikker og webshops. Hvad den nye fælles brancheforening skal hedde, og hvad dens mærkesager bliver, vil blive offentliggjort under Copenhagen Fashion Week AW24, der starter i slutningen af januar 2024.