Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Skall Studio åbner første internationale butik i Paris

Som en af landets hurtigst voksende virksomheder gør Skall Studio klar til at tage endnu et skridt på vækstrejsen – en butik i Paris.
Som en af landets hurtigst voksende virksomheder gør Skall Studio klar til at tage endnu et skridt på vækstrejsen – en butik i Paris.

Selvom Julie og Marie Skall har fødderne solidt plantet i det danske, nordjyske ophav, som de deler og har vævet ind i hvert design som en signaturtråd igennem hele deres fælles brand, Skall Studio, har de også altid haft et globalt udsyn. For ambitionerne har på intet tidspunkt begrænset sig til de hjemlige grænser – selv ikke, da søstrene, som helt nye iværksættere, “bare var to kreative, der lavede vores fakturaer i Illustrator,” som de fortalte i et interview med Fashion Forum sidste år.

Især Paris har været drømmedestinationen, siden de i marts 2022 for første gang åbnede dørene til deres eget et showroom i byen under Paris Fashion Week. Og derfor kommer det da heller ikke som nogen kæmpe overraskelse, at det er netop her, at Julie og Marie Skalls første udenlandske butik skal have adresse. En butik, der længe har eksisteret på kontorets drømmetavle, men som nu er konkretiseret i en klar plan. I midten af marts næste år åbner Skall Studio en butik i byens Marais-kvarter. Det bekræfter Sales & Retail Director Christian Lindrup til Fashion Forum, på baggrund af et interview i Børsen.

“Vi er i Paris fire gange om året, og nu har vi besluttet, at vi skal have en butik, så vi kan udbrede vores brand. Paris er bare et sted, hvor alle inden for branchen kommer, men også mange modeinteresserede turister. Vi har over 250 forhandlere verden over, men det giver god mening at etablere noget mere fast i Paris, fordi vi også allerede kan mærke en interesse der,” siger Marie Skall til Børsen.

Drømmer om milliardomsætning

At Skall Studio mærker interesse for deres brand, har da også vist sig på deres regnskaber. Da brandet fremlagde resultaterne for 2022 i april i år, viste det en bruttofortjeneste på 11,3 millioner kroner og et overskud på 839,703 kroner trods store investeringer i fremtidig vækst;

“Sidste år var på mange måder et rigtig godt år. Vi åbnede vores første flagship store i København og etablerede os i Paris, ligesom vi generelt øgede vores fokus mod udlandet. Samtidig har vi også, på trods af uro i markedet, valgt at ansætte flere medarbejdere for at kunne følge med den efterspørgsel, vi har oplevet. Det har naturligvis påvirket vores omkostninger,” sagde de dengang til de til Fashion Forum om de forventede omkostninger, der smittede af på virksomhedens fortjeneste.

Alligevel er Skall Studio i år blevet udråbt til Gazelle af Børsen med en vækst på 1386,5 procent over de sidste fire år.

“Vi siger det ikke så ofte, men vi drømmer da om milliardomsætning og at blive blandt de mest anerkendte brands internationalt. Men faktisk handler det mest om de kreative ambitioner, vi har for brandet. Tænk på, hvor mange kvinder vi kan klæde på i hele verden. Den følelse er fantastisk, samtidig med at vi udlever de holdninger om ansvarlighed, som vi tror på,” siger Marie Skall videre til Børsen og fortæller, at de i 2023 har solgt for over 60 millioner kroner – og forventer at runde 100 millioner i omsætning inden for to år. Noget, der skal ske med hjælp fra virksomhedens første eksterne CEO – som søstrene lige nu leder efter.

“Selvfølgelig vil vi gerne se den her virksomhed udnytte sit fulde potentiale – vi vil jo elske at sælge Skall i hele verden. Og det er også der, vi ser væksten fremadrettet. Det er det, vi drømmer om,” fortalte Julie Skall sidste år til Fashion Forum om fremtidsplanerne.