Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Forside på Elle Magazine. Elle lukker i 2024.

Endnu et modemagasin mindre på hylderne: Aller dropper Elle fra 2024

Nok har skriften længe stået på væggen – eller på vores skærme: de fysiske magasiners tid er for langt de flestes tilfælde forbi. Alligevel ryger kaffen galt i halsen, når det er de største spillere på markedet, der slutter af. Som i dag, hvor Aller Media har meldt ud, at dansk ELLE i regi af Aller lukker fra 2024, da Aller ikke fornyer sin licens til at udgive magasinet. ELLE, som netop har fejret sine 15 år på det danske marked både i forbindelse med ELLE Awards og udstillingen ‘Backstage’ på Designmuseum Danmark.

“ELLE har været en del af Aller Media Denmark igennem 15 år, og vi har altid været stolte over at udgive verdens største modemagasin og vist mode og fortalt historier, der inspirer, rører og flytter læserne – og stikker så meget dybere end tøj. Det er derfor heller ikke nogen let beslutning. ELLE har dog lige som mange andre været ramt af tiden, hvor tabet af Facebook-trafik og ikke mindst den generelle afmatning på annoncemarkedet har haft stor betydning for vores forretning. Vi finder det nødvendigt at prioritere de brands, vi selv ejer, og samtidig sikre, at vi kan drive synergier på tværs af alt vores indhold, så vi bedre kan tilpasse os den nye virkelighed,” lyder det fra Charlotte Riparbelli i en pressemeddelse.

I samme ombæring har man valgt at udfase den fysiske udgave af Femina og i stedet investere i en yderligere satsning af dennes digitale univers. Også Antik & Auktion lukker. I alt betyder Allers tre lukninger og justeringer, at hele 34 medarbejdere på tværs af redaktionelle og kommercielle afdelinger afskediges.

På sin Instagram-profil skriver chefredaktør for ELLE Cecilie Ingdal i dag:

“Aller har i dag meldt ud, at de efter aprilnummeret 2024 ikke længere skal udgive ELLE. Det betyder også, at EL(LE) bilen om få måneder ikke længere dagligt vil dreje ned af Havneholmen, da jeg har takket nej til Allers tilbud om at blive. Det bliver vemodigt at tage afsked med min arbejdsplads gennem mere end 15 år, ikke så meget (men også) på grund af den smukke udsigt over havnen og byens tage, men også på grund af alle de dejlige mennesker, der igennem årene har skabt det Aller, jeg har elsket at stå op for og til. Nu skal både ELLE og jeg finde et nyt ‘hjem’ i Danmark. Men inden da skal mit loyale, dedikerede og dygtige team og jeg skabe de sidste Aller-udgivelser af ELLE. Og derefter starter et nyt kapitel i vores begges historie. Mere om det til den tid.”

Om der allerede nu forelægger konkrete planer for magasinets videre færden, vides ikke, men ud fra Cecilie Ingdals opslag kunne det tyde på, at både publikation og redaktion er klar på en fortsættelse under nye ejere.