Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
NAVNENYT

Zalando henter kreativt erfaren dansker til nyoprettet ledelsesstilling

Morten Grubak, der senest kommer fra VICE, skal fremadrettet gøre Zalando til en “destination, hvor kunderne bliver inspireret,” i rollen som Vice President for Creative Direction.
Morten Grubak, der senest kommer fra VICE, skal fremadrettet gøre Zalando til en “destination, hvor kunderne bliver inspireret,” i rollen som Vice President for Creative Direction.

Zalando har netop annonceret ansættelsen af danske Morten Grubak i den nyoprettede stilling som Vice President for Creative Direction. Herfra bliver han ansvarlig for at “fastlægge den overordnede kreative retning for Zalandos brand og sikre en ensartet og konsistent kreativ tilgang på tværs af hele kunderejsen hos Zalando,” som den tyske onlinegigant skriver det i en pressemeddelelse i dag.

Morten Grubak har mange års erfaring indenfor både kreativ ledelse og grafisk design og kommer senest fra VICE, hvor han har ledet et Global Innovation Lab for mediegruppens Virtue-bureau. Her har han ledet lanceringen af flere projekter “i krydsfeltet mellem kultur og teknologi,” heriblandt Coca-Cola Creations samt det Cannes Lions Grands Prix-vindende initiativ ’Backup Ukraine’ i samarbejde med UNESCO.

“Introduktionen af rollen som Vice President for Creative Direction er en del af vores ambition om at gøre Zalando til et brand drevet af historiefortælling og et emotionelt bånd til kunderne samt at være en destination, hvor kunderne bliver inspireret. Morten kommer med en imponerende kreativ baggrund, hvor mange af hans projekter er blevet anerkendt som banebrydende i branchen. Vi er begejstrede for at bringe hans vision til Zalando, og vi er klar til at skabe spændende øjeblikke sammen,” lyder det i pressemeddelelsen fra Senior Vice President for Produkt Design Anne Pascual, som Morten Grubaks skal rapportere til i sin nye rolle. Han tilføjer selv:

“Jeg har fulgt med i, hvordan Zalando gradvist har opbygget en stærk stemme inden for stil og kultur de seneste år, og jeg glæder mig meget til at deltage i denne rejse. Jeg føler, at min passion for innovation og optimisme for kreative muligheder online passer perfekt til Zalandos ånd. Jeg kan ikke vente med at komme i gang med arbejdet med at forme Zalandos kreative vision hånd i hånd med de kreative teams.”

Morten Grubak tiltræder stillingen den 1. oktober 2023.