Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Elisabet Stamm: “Der er brug for meget mere end en dygtig designer – der skal et helt community til”

Elisabet Stamm stod bag en af SS24-modeugens mest roste shows med sit brand Stamm Exchange. Et brand, der ifølge eget udsagn baserer sig mere på følelser end koncept.
Elisabet Stamm stod bag en af SS24-modeugens mest roste shows med sit brand Stamm Exchange. Et brand, der ifølge eget udsagn baserer sig mere på følelser end koncept.

Selvom Elisabet Stamm debuterede med sit brand, Stamm Exchange, så sent som ved vinterens modeuge, er hun bestemt ikke ny i modebranchen. Hun har arbejdet med flere forskellige brands i både Danmark og Beijing, og nu har hun samlet al den erfaring i Stamm Exchange, der allerede har vundet Zalando Sustainability Award, fået flere internationale forhandlere og stor ros fra anmeldere og branchefolk.

“Jeg tror, at mine mange år som designer kan ses som en form for værktøjskasse. Det har givet mig et sæt af færdigheder, som jeg er 100 procent sikker i. Jeg ved præcis, hvordan jeg laver en jakke med fire lommer, så nu er der plads til at lege med det. Alle basistingene sidder på rygraden,” fortalte Elisabet Stamm, da hun i starten af måneden besøgte Fashion Forum til en live podcast-optagelse.

Elisabet Stamm i samtale med Carla Christine Bruus Aagaard-Strube.
Elisabet Stamm i samtale med chefredaktør Carla Christine Bruus Aagaard-Strube.

Den lange erfaring gør sig også tydelig, når Elisabet Stamm taler om branchens tilstand og ikke mindst, hvad hun mener kan ændres.

“Jeg synes, at der mangler et mere samlet billede af modebranchen, for det kommer ofte til kun at handle om designeren. Det bliver lidt gammeldags på den måde, for der er brug for meget mere end en dygtig designer. Du skal også have en dygtig revisor, en dygtig konstruktør, en der er god til logistik… og hvad med PR i disse dage? Så der skal et helt community til at få det til at løbe rundt,” fortæller hun og uddyber, at hvis der er noget, hun især har lært af sine år i branchen, så er det at samarbejde.

Men samarbejdet og værktøjskassen er ikke det eneste, der har sat sig dybt i Elisabet Stamm. Også trangen til at gøre tingene anderledes, bedre, er med hende. Det er tydeligt, at her sidder en designer med meget på hjerte – også når det kommer til æstetik, formgivning og produktion.

“Det er vigtigt, at vi laver tøj, som kan fungere på tværs af sæsoner. Vi er et startup-brand, så vi har også vist mange stykker tøj flere gange, men med en ny styling eller på en ny måde. For hvis du lægger så meget kvalitet og forhåbentlig udtryk i et stykke tøj, så bør det også være relevant i længere tid og ikke udgået efter én sæson, vel?” spørger hun.

Lyt til hele interviewet i Fashion Forum på lyd på Spotify eller Apple Podcast nu.