Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

A. Roege Hove i nyt samarbejde: “Det var fedt at lære, at mit designsprog også kan overføres til andre håndværk end strik”

Sølv og strik mødes, når Amalie Røge Hove sammensmelter et af Georg Jensens mest ikoniske designs med sit eget systematiske univers i et nyt smykkesamarbejde.
Sølv og strik mødes, når Amalie Røge Hove sammensmelter et af Georg Jensens mest ikoniske designs med sit eget systematiske univers i et nyt smykkesamarbejde.

Det er ikke noget nyt, at Georg Jensen med sine 119 år på bagen laver samarbejder med kunstnere og designere. Men nu har den ikoniske danske smykkevirksomhed slået sig sammen med en af modebranchens mest lovende unge brands, A. Roege Hove. I dag lanceres nemlig en smykkekollektion, som er designet i samspil mellem Amalie Røge Hove og Georg Jensens kreative direktør, Ragnar Hjartarson. Kollektionen er en nyfortolkning af Georg Jensens Moonlight Grapes, som er inspireret af nogle af de tidligste designs fra sølvsmeden, og som siden er blevet opdateret og redesignet igen og igen.

Og selvom det kan være svært at se, hvordan strik skal oversættes til sølv, har Amalie Røge Hove gjort forsøget, idet hun har taget de genkendelige sølvperler og sat dem ind i sit eget systematiske formunivers til den nye kollektion. Her er perlerne er placeret side om side i et gitter – præcis som maskerne i hendes strik.

“Jeg husker, at jeg sad ved strikkemaskinen en dag og prøvede at forestille mig, hvordan smykkerne ville komme til at se ud. Og mens jeg arbejdede på et stykke tøj, gik det op for mig, at jeg gerne ville bruge samme teknik i Georg Jensen-samarbejdet – bruge det samme lineære og systematiske design. Det var fedt at lære i løbet af processen, at mit designsprog også kan overføres til andre håndværk end strik,” fortæller Amalie Røge Hove om designet i en pressemeddelelse.

Kan transformeres i det uendelige

Det er Ragnar Hjartarson, der har stået bag valget af Moonlight Grapes-kollektionen som udgangspunktet for den nye kollektion, “fordi den er så iboende i Georg Jensen.”

“Kollektionen var inspireret af nogle af sølvsmedens tidligste designs, som blev prydet med avancerede drueformede ornamenter. Samtidig er det en kollektion, der kan transformeres i det uendelige. Så dette samarbejde repræsenterer et specifikt take på en kollektion, der vil blive ved med at udvikle sig for altid,” fortæller han i pressemeddelelsen.

“Kollektionen er meget udtryksfuld – den kombinerer og balancerer elementer fra begge huse. På den ene side refererer kollektionen til min strikkestil, som er meget stringent og systematisk. På den anden side er den født ud af Georg Jensens århundredlange ekspertise inden for metalarbejde og præsenterer brandets ikoniske Moonlight Grapes-kollektion på en ny måde,” fortæller Amalie Røge Hove om den færdige kollektion.