Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
TG Botanicals - Amalie Holmqvist - Victor Jones
COPENHAGEN FASHION WEEK SS24

“Jeg ser mange forskellige tendenser, hvilket gør det muligt at vælge det look, man bedst kan identificere sig med"

Hvad er inspirationen bag makeup- og hår-looksene til sæsonens shows? Vi har været bag kulissen under Copenhagen Fashion Week – mød Amalie Holmqvist, key hår-stylist til TG Botanicals showet, her.
Hvad er inspirationen bag makeup- og hår-looksene til sæsonens shows? Vi har været bag kulissen under Copenhagen Fashion Week – mød Amalie Holmqvist, key hår-stylist til TG Botanicals showet, her.

TG Botanical, key hår-stylist for Monpure London: Amalie Holmqvist

Hvordan vil du beskrive hår-looket til TG Botanicals show, og hvad har du særligt haft fokus på?

“Sammen med Tetyana Chumak, stifter af TG Botanical, skabte vi to looks til showet. Det ene; et opsat look med en lavt siddende knold. Det andet; et look med fokus på den enkelte models naturlige hårtekstur.”

Hvordan har du skabt de enkelte looks?

“Det første look er med midterskilning, og håret er friseret blødt tilbage med en stor tekstur-kam for at bevare en blødhed i håret. Dernæst blev håret bundet sammen og fastgjort med en elastiksnor i nakken. For at fuldende looket blev håret friseret for at skabe en glat finish. Afslutningsvis blev det bukket omkring to fingre og snoet rundt om elastikken, hvilket skaber en moderne, slank knold. Det andet look havde løsthængende hår i fokus og igen med midterskilning, så modellerne havde samme udgangspunkt. Her havde vi arbejdet med modellernes naturlige struktur i håret. På de piger med helt kort, krøllet hår, har vi først friseret håret ud og derefter arbejdet stille og roligt med varme på det – ofte med hænderne. Det gør, at man kan forme og tilpasse håret i den ønskede form. Hos de modeller, som ikke havde krøller eller naturligt fald i håret, tilførte vi ekstra struktur med et styling-tool. I forhold til de piger, der havde store krøller eller fald i håret fra naturens hånd, var fokus at bevare volumen og samtidig definere håret, så det så sundt og blankt ud. Tanken var, at solens stråler skulle falde smukt i det udslåede hår, når modellerne gik ned ad catwalken.”

Hvilke produkter har du brugt til at skabe de to looks?

“For at skabe det opsatte look brugte vi en saltvandspray, før vi friserede håret. Derefter brugte vi en let lak for at opnå hold og samtidig bevare hårets fleksibilitet, så var nemt at arbejde med. Vi brugte en elastiksnor og til slut hårnåle for at sikre, at det blev siddende, hvor det skulle. Hos pigerne med udslået hår brugte vi en blødgørende conditioner i kombination med en olie for at definere krøllerne og til sidst en voksspray for at skabe bevægelighed og volumen i håret.”

Hvilke beauty tendenser ser du som de største og mest interessante lige nu?

“Jeg ser mange forskellige tendenser, hvilket jeg synes er rigtig fedt. Det gør det muligt at vælge det look, man bedst kan identificere sig med. Pandehår trender stadig, og jeg elsker, at man blot ved at arbejde med pandehåret kan skabe looks, der leger med forskellige stemninger og stilarter.”