Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK SS24

De 4 mest markante makeup-tendenser fra Copenhagen Fashion Week SS24

Naturlig, strålende og dugfrisk hud. Smukt, blankt og flagrende hår. Subtil statement-makeup og Gannis små ´technosommerfugle' var blot nogle af de makeuplooks, der stod ud denne sæson.
Naturlig, strålende og dugfrisk hud. Smukt, blankt og flagrende hår. Subtil statement-makeup og Gannis små ´technosommerfugle' var blot nogle af de makeuplooks, der stod ud denne sæson.

Giv os solkysset, naturlig hud, tak

Barbiecore har de seneste mange måneder været allestedsværende, og derfor var det forfriskende at se, at naturlige teksturer og et naturligt, underspillet makeup-look igen var i fokus denne sæson. Modellernes egne karaktertræk spillede en vigtig rolle, hvilket vi blandt andet så hos Opéra Sport, hvor modellernes gyldne, strålende hud fik os til at længes efter solens varme stråler – der vitterligt var langt væk lige der. Et look, der fungerede upåklageligt på tværs af køn, alder, hudtone- og type. 

Den naturlige, levende og gennemfugtede hud var også i centrum hos Ganni, hvor modellerne fik ansigtsmassage med Gua Sha og Kansa-stave, før de satte sig i makeupstolen. Hybridprodukter såsom serum-foundation og appetitligt nedtonede farver på kinder og øjne omfavnede modellens ansigtstræk og gav flere af sæsonens makeup-looks et afslappet ready to wear-udtryk.

Strålende hud var i fokus hos OperaSport.

Underspillet statement makeup og kyssede læber

Den legesyge, dristige statement-makeup med kontrastfarver på enten læber eller øjne var der dog også plads til. Hos Baum und Pferdgarten havde modellerne de smukkeste, røde læber med diffuse kanter uden brug af lip-liner. Den våde, nærmest dryppende Vinyl Lip-trend, som vi så sidste sæson, var skiftet ud med et mere underspillet, friskt og levende læbelook og gav et moderne, sofistikeret og samtidig uprætentiøst look – en tendens, vi i den grad byder velkommen. 

Er de skarpt optrukne læbers tid forbi? Baum und Pferdgarten viste læber, der lignede, de var blevet kysset en nat igennem.

Techno-sommerfugle og vandperler

The Face Gem-trenden, der er inspireret af hit serien ‘Euphoria’, ser ikke ud til at forsvinde foreløbigt og we are here for it. Den var udført til perfektion hos blandt andre Helmstedt, hvor krystaller i forskellige størrelser var sirligt placeret på modellernes ansigter, så de lignede en funklende stjernehimmel – noget, der også var showets overordnede tema. Hos Ganni så vi også tendensen i en mere minimalistisk version. Her havde modellerne fået påsat små glimtende, sølvfarvede metalsommerfugle på hvert øjenlåg, som en form for center piece, der komplimenterede modellernes naturlige, glødende hud til perfektion. ‘Techno-sommerfugle’- looket er kommet for at blive.

Små, metalliske sommerfugle blafrede over modellernes gennemfugtede udstråling til Gannis AI-inspirerede show, og hos Helmstedt lå diamanterne som regnsdråber over øjne og kinder.

90’er nostalgien lever – stadig

Nostalgien har stadig gode kår, når vi snakker beauty-trends. Og selvom vi slap for de tynde og overplukkede øjenbryn denne sæson til fordel for mere naturlige bryn, var en af 90’ernes mest ikoniske beauty-tendenser, den brune læbefarve, stadig at finde flere steder. 

Hos TG Botanical så vi en appetitlig og raffineret version af samme læbetrend, hvor den markerede læbekant var skiftet ud til fordel for et sofistikeret lip balm-look uden lip-liner.

1990’ernes ikoniske brune læbe-tendens fik et nyt udtryk sammen med TG Botanicals naturfarvede kollektion.