Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK SS24

Hvad skal du se? 5 nedslag i Copenhagen Fashion Weeks SS24-eventkalender

I næste uge løber modeugen af stablen og med den en lang række events, shows, præsentationer og fester. Har du endnu ikke fundet ud af, hvad du skal se, guider vi dig her til nogle af dem, man ikke må misse.
I næste uge løber modeugen af stablen og med den en lang række events, shows, præsentationer og fester. Har du endnu ikke fundet ud af, hvad du skal se, guider vi dig her til nogle af dem, man ikke må misse.

Med en modeuge, der nærmer sig med hastige skridt, er det ved at være sidste udkald for at få skabt sig det fulde overblik. For om få dage vil København summe af indkøbere, influencere og presse, som farer på kryds og tværs af byen for at nå at få det hele med. Men hvor starter man, og hvad skal prioriteres? Vi har været hele Copenhagen Fashion Weeks eventkalender igennem og fremhæver her fem events, du ikke må gå glip af.

1. Cecilie Bahnsen sætter tonen

Det tyder på at blive en eftermiddag af de helt særlige på mandag, hvor Cecilie Bahnsen inviterer til en præsentation hos Brodie Sessions Home. For dem, der endnu ikke kender Brodie Sessions, er det et non-profit projekt grundlagt af Birgit Lyngbye Pederson, som inviterer kendte musikere ind i sit hjem i Hellerup for at optage sessions, der senere udgives på Youtube. Settingen er intim og nærværende, og det handler om at skabe et fællesskab om musikken – og ved denne lejlighed også moden. Det er franske Suki, der står for musikken, og tøjet, der skal vises, er Cecilie Bahnsens FW23-kollektion, som blev vist i Paris tidligere på året.

‘Cecilie Bahnsen in the Brodie Sessions Home’ finder sted mandag den 7. august kl. 17:30-19:00, Onsgårdsvej 25, 2900 Hellerup. Kun for inviterede. Læs mere her.

2. Soeren Le Schmidts sidste dans

De sidste par sæsoner har Soeren Le Schmidt holdt nogle ret spektakulære shows udenfor showkalenderen, men som en del af den officielle eventkalender. Denne sæson er ingen undtagelse, når designereen inviterer til show mandag aften foran Sct. Paulkirken med showtitlen: ‘This is our last dance – this is ourselves.’ En titel, han i denne uge har bekræftet overfor Elle betyder, at det bliver hans sidste show under Copenhagen Fashion Week.

Showet finder sted foran Sct. Pauls kirken på Gernersgade 33, 1319 København K, mandag den 7. august kl. 20. Kun for inviterede. Læs mere her.

3. Mød Forza Collective

Et spændende nyt navn på den danske modescene er Kristoffer Kongshaug, som dette forår har lanceret brandet Forza Collective. Men med et langt CV, der tæller arbejdspladser som Lanvin, Balmain og Christian Dior Couture, er modebranchen bestemt ikke fremmed for ham. Tirsdag eftermiddag præsenterer han Forza Collectives første kollektion hos Tableau Gallery, hvor han selv står klar til at vise frem og fortælle.

Eventet finder sted på Grønnegade 41C, 1110 København K, tirsdag den 8. august kl. 14:00-16:00. Kun for inviterede. Læs mere her.

4. Få et smugkig på fremtidens designtalenter

Det Kongelige Akademis afgangsstuderende er igen at finde på showkalenderen med showet ‘New Landscapes for Change’ – men de er ikke de eneste nyudklækkede designere, hvis kollektioner man kan få at se under denne modeuge. Tirsdag danner Fabrikken for Kunst og Design ramme for Designskolen Koldings afgangsshow, ‘Collected Works’, når både bachelor- og master-eleverne viser deres arbejde frem. Og hele ugen inviterer Scandinavian Academy of Fashion Design – tidligere kendt som Margretheskolen – til en udstilling med afgangskollektionerne i et galleri i Bredgade.

Showet finder sted på Sundholmsvej 46, 2300 København S, tirsdag den 8. august, kl. 15:00-16:00. Og udstillingen på Bredgade 71A, 1260 København K, åben alle dage fra kl. 11:00-18:00. Onsdag den 9. august kan man komme forbi til musik og drinks k. 15:00-20:00. Både show og galleri er åbent for alle. Læs mere om showet her og udstillingen her.

5. Aeron i samarbejde med Leïla Guinnefollau

Det ungarske brand Aeron har de sidste par sæsoner været en del af Copenhagen Fashion Week med flere anmelderroste shows. Denne sæson afprøver grundlægger Eszter Áron dog et andet format, når brandet under hele modeugen står bag en kunstinstallation skabt i samarbejde med den København-baserede kunstner Leïla Guinnefollau. Installationen fejrer værdien af samarbejde, kvinder, der støtter kvinder, og handler om vigtigheden i at forblive fokuseret, nysgerrig og legesyg.

Installationen kan ses på Store Strandstræde 3, 1255 København K, tirsdag-fredag kl. 11:00-17:00. Åben for alle. Læs mere her.

… og et enkelt event udenfor kalenderen: Les Deux inviterer alle med på basketbanen

På Kongens Nytorv vil man onsdag og torsdag kunne vise, hvad man duer til, når Les Deux, skulle man efterhånden sige traditionen tro, tilføjer modeugeformatet et strejf af sjov og venlig konkurrence med opsætningen af en basketballbane – denne gang i samarbejde med Magasin. Det har de gjort før med stor succes i både Firenze og Paris og herhjemme på Halmtorvet. Begge morgener kan man deltage i træningssessions, og om aftenen er der turneringer akkompagneret af DJ, burgere, drikkevarer og desserter.

Basketballbanen placeres på Kgs. Nytorv, 1050 København K, onsdag og torsdag den 9. og 10. august, kl. Alle er velkomne. Læs mere her.

Udover ovenstående finder en lang andre events, præsentationer, udstillinger og fester sted i næste uge. Du kan få det fulde overblik hos Copenhagen Fashion Week her, og læse vores egen samling af spændende udstillinger under modeugen her.