Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK SS24

Et andet perspektiv: 4 udstillinger, der forener kunst og mode under Copenhagen Fashion Week

Der er mere end shows og nye kollektioner på spil, når modeugen rammer.
Der er mere end shows og nye kollektioner på spil, når modeugen rammer.

Når Copenhagen Fashion Week rammer byen i næste uge, vil flere udnytte at vise den oplagte kobling, der findes mellem kunst og mode. Fra fotoudstillinger og brands, der udforsker sine kunstneriske inspirationskilder, til kunstnere, der har fundet sine muser i modens verden. Vi har samlet en række af de udstillinger, der lægger et kulturelt lag over modeugens mange shows.

Den franske bølge

På den franske ambassade på Kongens Nytorv finder man udstillingen ‘Nouvelle Vague’ skabt i samarbejde mellem elever fra den franske modeskole Casa93 og det danske kreative bureau inter.agcy. Med upcyclede materialer og installationer er designernes ambition at vise, hvordan moden kan gentænkes og en ny og nødvendig harmoni mellem mennesker og miljø kan betænkes.

‘Nouvelle Vague’ onsdag den 9. august kl. 12:00-19:00, torsdag den 10. august kl. 11:00-19:00 og fredag ​​den 11. august kl. 11:00-17:00. Obligatorisk tilmelding via Billetto. ID skal fremvises ved indgangen. Den franske ambassade, Kongens Nytorv 4.


Rundt om showet, bag om showet

Fotograf Lasse Bak Mejlvang har igennem de sidste 15 år haft sit kamera peget på alt det, der sker backstage, mens modeller og designere gør sig klar til den intense show-tid, hvor alt skal gå op i en højere enhed. Flere af billederne har tidligere været vist i Elle, der nu har samlet de bedste skud i en udstilling, der vises i museumshaven på Designmuseum Danmark.

UdstillingenBACKSTAGE’ kan opleves i museumshaven i museets åbningstid i hele udstillingsperioden fra den 8. august til den 3. september 2023. Det er gratis at besøge udstillingen og kræver ikke billet til museet.

Influencere fanget i et knap så flygtigt medie

Til dagligt følger flere hundrede tusinder de mange billeder, som disse fem influencere lægger på Instagram, men under denne modeuge er de fanget i et andet medie: maleriet. Se blandt andet Sophia Roe og Pernille Rosenkilde i kunstner og gallerist David Risleys streg malet på silke i udstillingen ‘Madame X’, der vises på galleriet Outpost.

Madame X’, fra den 7. august, Outpost, Store Kongensgade 75.

Er fremtidens mode skabt af AI?

Posen med kunstig intelligens er for alvor blevet åbnet, og mulighederne er intet mindre end uendelige. Kunstner Jeppe Langes undersøger i denne kunstinstallation, der er en del af Zalando Visionary Lab, teknologiens uendelige muligheder ved at omdefinere modeverdenen. I Zalandos laboratorium i Nikolaj Kirke er der også workshops med blandt andre Soulland, Designers Remix og Nikolaj Storm den 9.-10. august, som du kan se og registrere dig til her.

Zalando Visionary Lab, Nikolaj Kirke, Nikolaj Plads, den 9.-10. august.Se flere udstillinger og events her.