Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
PODCAST

3 podcasts, der gør dig klogere på ligestilling, alders-issues og bodyshaming

Fik du lyttet? Udnyt sommeren til at indhente det, du ikke når i hverdagen. Her har vi samlet tre afsnit af Fashion Forum på lyd, som gør dig klogere på diversitet og inklusion.
Fik du lyttet? Udnyt sommeren til at indhente det, du ikke når i hverdagen. Her har vi samlet tre afsnit af Fashion Forum på lyd, som gør dig klogere på diversitet og inklusion.

Selvom inklusion efterhånden gerne skulle være en fasttømret del af alle virksomheder, kan man altid blive klogere. Og med en modeuge, der nærmer sig i horisonten, er der måske enkelte emner, der godt kunne bruge en genopfriskning – som det faktum, at modeller med brun hud eller krøllet hår ikke selv bør stå for hår og makeup, men at brandsne bør finde hår- og makeupartister, der kan gøre alle klar til catwalken. Eller at inklusion handler om bred repræsentation i hele virksomheden og ikke kun en række forskellige modeller på catwalken, der kan krydses af på en tjekliste. Vi har her samlet tre episoder af Fashion Forum på lyd, der gør dig klogere på diversitet og inklusion.

Bodyshaming og idealkroppe – hvordan kommer vi videre? Del 1 og 2

Modeller under 20 år burde forbydes, mener journalist og tidligere model Alberte Clement Meldal, der er aktuel med bogen ’Vægtløs – hvordan jeg stoppede krigen mod min krop’. I 17 år arbejdede hun som model og sultede sig for at holde en vægt, der ikke var hendes. Noget, der har sat markante spor i hendes krop og – ikke mindst – sjæl. Vi taler om et opgør med forestillingen om idealkroppen og om hvor meget, der er modebranchens skyld og hvor meget, der ligger indlejret i vores samfundskultur.

Lyt til ’23. Bodyshaming og idealkroppe – hvordan kommer vi videre? Del 1′ på Apple Podcast eller Spotify.

I anden del af afsnittet undersøger vi, hvem der bestemmer hvilken kropstype, der betragtes som den ideelle? Sammen med modeekspert Chris Pedersen og casting director Anja Gildum taler vi om bodyshaming og -fetichering og om, hvordan moden spiller ind på samfundets forestilling om den “perfekte” krop. Vi taler om Y2K-tøj og den krop, det dengang krævede, og om, hvordan man som caster kan være med til at påvirke hvilke kropstyper, der kommer på catwalken.

Lyt til ’23. Bodyshaming og idealkroppe – hvordan kommer vi videre? Del 2′ på Apple Podcast eller Spotify.

Hvordan går det med ligestillingen backstage?

Kvindernes Internationale Kampdag gav os anledning til at spørge: Hvordan står det til med ligestillingen i den danske modebranche? Vi taler med Clara Svane, indehaver af Swan Scouting Agency, om, hvor i branchen vi stadig mangler at skabe diversitet og inklusion. Og så taler vi med Mads Nørgaard om, hvorfor det for ham er vigtigt at markere kampdagen, som han blandt andet gør med en kollektion skabt i samarbejde med den feministiske kunstner Ursula Reuter Christiansen.

Lyt til ’26. Hvordan går det med ligestillingen backstage?Apple Podcast eller Spotify.

Er alder et issue?

Kan rynket hud, grå hår og et levet liv være smukt og sexet? “Ja” mener forsker og model Dorrit Bøilerehauge, der undrer sig over, at repræsentationen af ældre og modne modeller ikke er større, når nu gruppen er så stor. Vi taler også med Eurowomans chefredaktør Anne Lose om magasinernes ansvar og udvikling, når det kommer til at afspejle læserne endnu bedre og inkludere flere skønhedsidealer.

Lyt til ’32. Er alder et issue?’ på Apple Podcast eller Spotify.