Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

A. Roege Hove vinder Karl Lagerfeld Award for Innovation

Den danske strikdesigner har her til aften modtaget den prestigefyldte pris for sin evne til at “udfordre traditionen med en moderne og kunstnerisk tilgang til originalt håndværk."
Den danske strikdesigner har her til aften modtaget den prestigefyldte pris for sin evne til at “udfordre traditionen med en moderne og kunstnerisk tilgang til originalt håndværk."

Nytænkning og innovation betaler sig. Amalie Røge Hove har her til aften vundet Karl Lagerfeld Award for Innovation – en pris, der gives under International Woolmark Prize, og som lyder på 100.000 australske dollars svarende til knap 500.000 kroner. Og prisen gives netop til en designer, der tør tænke innovativt.

“Danmarks A. Roege Hove har fået overrakt Karl Lagerfeld Award for Innovation efter at have imponeret dommerne med friskheden i sin kollektion og den opmærksomhed, hun giver til både værdikæde og selve fremstillingsprocessen. A. Roege Hove er et konceptuelt strikbrand, som udfordrer traditionen med en moderne og kunstnerisk tilgang til originalt håndværk og med et mål om, at hendes silhuetter skal være både ubesværede og ekstravagante,” skrives der i en pressemeddelelse om dommernes begrundelse for valget af det danske stortalent.

“Måden hun konstruerede sin kollektion på og med fokus på udvikling. Det føltes helt nyt for mig,” lyder det videre fra den ene af dommerne, Pieter Mulier.

Vinderen af hovedprisen på 200.000 australske dollars, knap én million danske, er Lagos Space Programme fra Nigeria.

“Vi er stolte af de givende relationer, der er blevet til igennem programmet, som og forbinder designer med værdikæde og nedbryder barrierer. Årets finalister vil nu fortsætte deres IWP-rejse og blive en del af en prestigefyldt alumni på mere end 400 og vil blive præsenteret for nye kommercielle muligheder via vores Retail Partner Network,” fortæller The Woolmark Companys Managing Director, John Roberts.

LÆS VORES INTERVIEW MED AMALIE RØGE HOVE OM PRISEN HER

“Vi vil lave noget, som får folk til at stille spørgsmål”: Amalie Røge Hove om Woolmark Prize