Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Kommende DR-program vil “tage seerne med helt derind, hvor de kreative idéer opstår"

DR søger lige nu deltagere til nyt designprogram med Soeren le Schmidt og Anja Alajdi som mentorer. Se hvordan du ansøger her.
DR søger lige nu deltagere til nyt designprogram med Soeren le Schmidt og Anja Alajdi som mentorer. Se hvordan du ansøger her.

Med Soeren le Schmidt som idémand er et nyt TV-program på vej, der “hylder kreativiteten” i modebranchen og sætter “fokus på dansk mode.”

“Dansk design og mode er en kæmpestor eksportvare, hvorfor jeg synes, det er enormt vigtigt med et program som dette, der viser dygtige designere og tager seerne med helt derind, hvor de store, krøllede, kreative idéer opstår, og i det hele taget inviterer seerne med ind i deres universer,” fortæller Soeren le Schmidt om idéen bag.

Programmet, som skal filmes og udsendes på DR i løbet af 2023 på en endnu ikke offentliggjort dato, bliver en konkurrence blandt designere, hvor Soeren le Schmidt sammen med stylist Anja Alajdi skal fungere som mentorer og dommere. Deltagerne skal dyste i forskellige designudfordringer, hvorefter de sendes hjem en efter en, til der til sidst er fire ‘vindere’ tilbage. Hvad de vinder, og hvad en eventuel præmie består af, er dog endnu ikke afsløret.

“Jeg fik idéen til programmet for et par år siden og har hele tiden håbet på, at Anja ville sige ja til at være mit sidekick i hele forløbet. Udover at vi kommer til at være makkere i programmet, kommer der også noget konkurrence mellem os undervejs. Vi kommer til at vejlede og guide deltagerne løbende og være deres sparringspartnere, samtidig med at det også er os, der må tage de svære beslutninger, når nogen skal forlade programmet,” fortæller han videre.

Søger både professionelle og hobbydesignere

Programmet, der altså stadig er sin udviklingsfase og derfor heller ikke har fået et navn endnu, er lige nu igang med castings – og konkurrencen er, ifølge Soeren le Schmidt, åben for både professionelle og dem, der designer på hobbyplan:

“I virkeligheden drømmer jeg om, at vi får en masse forskellige deltagere med. Både de helt unge, der drømmer om et liv i modebranchen, men også ham eller hende, der måske har levet et arbejdsliv et helt andet sted og designer og syer som hobby. Alle er velkomne, og jeg glæder mig bare til at møde så mange forskellige mennesker som muligt i forløbet. Jeg håber, at vi kommer til at møde deltagere, som er sindssygt dygtige til mønsterkonstruktion og ikke mindst bag en symaskine,” siger han og fortsætter:

“Jeg håber absolut også, at vi møder dem, hvor det er de kreative designprocesser, der fylder langt mere end konstruktions- og skrædderidelen. Det at være designer er jo et vidt begreb, og det vil jeg gerne belyse med dette program, så selvom man måske ikke er helt skarp til at tegne eller ikke ved, hvordan man konstruerer og syr et jakkesæt helt fra bunden, skal man ikke fortvivle. Vi forventer ikke, at deltagerne er topprofessionelle indenfor alle genrer af designfaget, men vi forventer en glæde og en entusiasme.”

Er du interesseret i at deltage i programmet? Send en ansøgning med info om dig selv, dine designs samt billeder af begge til tibr@monday.dk. Husk navn, telefonnummer, e-mail og adresse.