Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW23, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Stor, større, Ganni

Det bliver ikke meget større end Ganni i dansk mode, hvilket de endnu en gang understregede med valg af lokation til afslutningsshowet og med en kollektion, der var både seriøs og legende.
Det bliver ikke meget større end Ganni i dansk mode, hvilket de endnu en gang understregede med valg af lokation til afslutningsshowet og med en kollektion, der var både seriøs og legende.

Ganni, torsdag den 2. februar 2023 klokken 20.00

Hvis nogen skulle fylde fire store busser med modeugegæster og køre dem fra byen og Bella Center til Arken i Ishøj, så er det Ganni. Og det var da nok også mere for at flexe musklerne, end det var en decideret nødvendighed at fragte alle ud af byen. Location for showet var nemlig den store, hvide gang på Arken med en kæmpe skærm som backdrop. Og en lang, hvid gang med plads til en kæmpe skærm kunne man nok godt have fundet tættere på. At Arken så om en lille uge skal åbne dørene for en udstilling kurateret af Esben Weile Kjær under navnet ’Butterfly!’, og Ganni sidste år fik et nyt logo formet som en sommerfugl, er selvfølgelig et argument for at showet skulle være netop dér. Og imponerende var det bestemt.

Udover grafikken på den store skærm, hvor en krydsning af en sommerfugl og en ørn – inspireret af to nøgleringe, Esben Weile Kjær havde som barn – malet som en af dem fra Kiss i ansigtet fløj rundt, var der dog ingen yderligere kobling mellem kollektion og udstilling. Kollektionen havde derimod fået renere linjer, end vi er vant til fra Ganni, hvor der var en stilfuld ro over de mange looks, som gav det en hele en klædelig seriøsitet.

Seriøsiteten og roen blev lagt an fra starten, hvor en håndfuld sorte looks åbnede showet. De første to var variationer af jakkesæt, det første med en jakke uden krave og dyb v-hals sammen med shorts over bukser, som var en sjov måde at give et ekstra lag – bogstaveligt talt – til det ellers enkle sæt. Stylet med en guldkæde om hofterne blev det pyntet og fik den snert af fest, som Ganni er så god til. Det andet jakkesæt var med en smal nederdel, der gik ned under knæene og med slidser i siderne sat sammen med en klassisk blazer med revers. Selvfølgelig med gennemskårne indsnit på ryggen, som skaber en flot buet taljering, som vi har set hos Ganni i flere sæsoner nu.

Disse mere seriøse suits skal måske betyde, at Ganni vokser op i takt med Ganni-pigen, som nu er fuldkommen klar til arbejdsliv og titlen som Ganni-kvinde, Ganni-mor. Men hun har festen med sig, for med en bh med chiffonflæser under blazeren, bliver hun hurtigt klar til en nat ude. Samme chiffonflæser gav også spræl langs sidesømmen på et par grå jakkesætsbukser, og virkede som et bølget mønster på den røde pailletkjole til den mere overlagte fest.

Med de røde pailletter bevægede kollektionen sig væk fra de mørke looks og over i mere sjov og ballade, som Ganni gør det bedst. Fra blød denim med similistenslogo på ryggen og store, sammenrynkede ærmer til mosgrøn velour. Guldfarvede denimbukser, tigerstribet uld og changerende, midnatsblå taft fik selskab af babyblå, metallic skind og det fineste dueblå uldsæt med miniskirt og jakke med buede Ganni-signatur-ærmer.

Ganni er efterhånden selvskrevne til at stå for det sidste – eller næstsidste –  show på kalenderen, for her kan man være sikker på, at de kan ruske op i de efterhånden trætte gæster efter et intenst program. Det intenst lækre, diverse modelcast – med blandt andre Gannis egen PR Manager, Maja Lien – var med til at peppe stemningen op og blev hujet ned ad catwalken af publikum, så der sitrede af fest og farver. Stemningen blev bakket op af soundtracket, der var mixet til perfektion af Mobilegirl og fik stolerækkerne til at rokke. Det hele sluttede med den store finale, hvor snart sagt et ton gul crepepapirskonfetti blev skudt ud over catwalkens ender og skabte eminente photo options. Hvad alt det gule papir skal bruges til efterfølgende jævnfør minimumsstandardernes krav om zero waste shows må tiden vise…*

* Konfettien fra showet – der i øvrigt var fuldt bionedbrydelig – blev efterfølgende indsamlet og vil blive genanvendt til forskellige projekter med Ganni og Esben Weile Kjær. (Opdateret fredag den 3. februar kl. 14.25) 

Se hele kollektionen her