Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW23, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Rockstar extravaganza

Gestuz havde sagt farvel til Y2K-viben og viste en mere sexet og voksen udgave af sig selv til eftermiddagens show på Thorvaldsens Museum.
Gestuz havde sagt farvel til Y2K-viben og viste en mere sexet og voksen udgave af sig selv til eftermiddagens show på Thorvaldsens Museum.

Gestuz, torsdag d. 2. februar 2023 klokken 15.00

Gestuz har altid haft en hvis rockstar-energi over sig, som er kommet til udtryk på forskellig vis gennem sæsonerne. I sommer var der meget Y2K-fokus med bomberjakker, cargobukser og masser af g-streng. Det var pakket væk denne sæson, hvor Gestuz i stedet viste et mere voksent og klassisk ladylike look i en moderniseret udgave.

Der var som altid masser af oversize elementer, som både jakker og hverdagsbluser med vintage referencer i form af store 80’er skulderpuder, men kollektionen virkede alligevel mere kropsnær og med et særligt fokus på taljen. Hælene var høje og frakkerne lange.

Der var ingen tvivl om, at vi skulle sidde tilbage med en fornemmelse af, at dette var en mere ekstravagant (i udtryk, ikke i pris) Gestuz-kollektion. Tænk på den lange kjole med mere end 10.000 sten på eller denimsættet, hvor jeansene alene havde knap 20.000 sten påsat. Eller den lange faux fur…

Læder var som altid en vigtig del af Gestuz’ kollektion (ingen rockstar uden læder), men denne sæson med lakshine finish, som en kort, boxy jakke med rulamsfor og matchende højslidset nederdel. Eller den lysebrune, skinnende trenchcoat tilsat de store og ekstravagante smykker fra Monies, som gik igennem i hele showet.

Men der var også masser af hverdag i kollektionen. En gul og sort nederdel i hanefjedstern med en lynlåsbluse til eller det flaskegrønne sæt med et smalt bælte, der kunne nå flere gange rundt, og en matchende korsage-top. Og selvfølgelig en hel del denim – en del af dette fra deres see now, buy now-kollektion, der allerede kan købes nu.

Generelt var der rigtig mange ting, der lykkedes for Gestuz på denne kollektion. Men jeg bliver alligevel nødt til at fremhæve deres modelcast, for det er virkelig en fornøjelse at se, hvordan de hyldede vores forskellighed og på den mest naturlige måde formåede at fremhæve, hvor sexet kvindekroppen er i alle dens former. Tak.

Se hele kollektionen her