Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW23, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Rå og røgfyldt rave med Wood Wood

Wood Woods rave-party-show excellerede i fittede suits, solbriller og rigtig god styling.
Wood Woods rave-party-show excellerede i fittede suits, solbriller og rigtig god styling.

Wood Wood, onsdag den 1. februar klokken 20.00

Med inspiration hentet i rave-kulturen havde Wood Wood ved onsdagens sidste show inviteret alle gæster til at “møde dem på dansegulvet” i den rå, røgfyldte og mørke betonkælder i udstillingsstedet Simian. Med blinkende lamper som et lysstofrør, der synger på sidste vers, og de helt dystre gyserlydeffekter, blev der signaleret showstart, inden trommer spillede op til den takt, der var modellernes cue.

Inspirationen fra rave-kulturen var ikke kun brugt til at sætte rammerne for showet, de var også tydelige i selve kollektionen og stylingen. Som i et gråt tracksuit med et stort mønster i similisten på ryggen. Eller den lettere iturevne striktrøje med kig til ryggen sat sammen med lavtaljede, løse jeans med farvede pletter – som vidnede de om en god fest, der havde varet et godt stykke ind i de lyse morgentimer. Og så var der de sorte, hurtige solbriller, som gav mange af de i forvejen cool modeller lidt ekstra.

Der var dog ikke brug for solbriller for at booste modellen i den gulvlange, sorte dunjakke, som næsten fejede hen ad gulvet bag hende. Under jakken bar hun en sort bodystocking med dyb v-udskæring, en kæde om hofterne og lårlange læderstøvler. En nattens dronning med attitude nok til at fylde hele kælderen ud. Som min sidemakker udbrød: “Hun er altså sej hende der.” (Sidemakkeren var i øvrigt – den også virkelig cool – model Salma Badeh, så hun ved, hvad hun taler om.)

Den gulvlange dunjakke var ikke det eneste overtøj, som imponerede. Her var lidt til snart sagt enhver smag, lige fra en postkasserød, klassisk uldfrakke til en flaskegrøn baseball-jakke og en vest i et langhåret, let krøllet, rulamslignende materiale. Også åbningslooket var en klassisk uldfrakke i en lys cremehvid, som fik kant af stylingen med et halstørklæde i det samme rulamslignende materiale.

Samtidig havde Wood Wood i denne kollektion givet god plads til flere suits og skræddersyede elementer, end vi er vant til, som gav dem lidt voksen seriøsitet, der klædte brandet. Men det var stadig med spændende detaljer, som de hvide stikninger langs krave og indsnit, og som gjorde tøjet interessant og nyt. Jakkesættet tilsat culottebukser og cowboystøvler gav også et anderledes og cool tvist til det klassiske udgangspunkt.

Wood Wood er synonym med samarbejder, og den fællesskabsånd havde de også fundet i rave-kulturen til denne kollektion. Den samme fællesskabsånd kunne ses i de mange forholdsvis enkle styles, som giver plads til, at de fleste kan være med. Det var i stylingen, det særlige lå, hvor items og accessoires kunne tilføjes på kryds og tværs for at skabe kant og dybde. Alt sammen båret eminent at modellernes overskudsagtige lækkerhed og selvtillid.

Se hele kollektionen her