Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW23, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Tiden står ikke stille hos Remain

Remain fornyede sit lædertøj med antik-look i rå betonrammer og vovede pelsen med - en pels.
Remain fornyede sit lædertøj med antik-look i rå betonrammer og vovede pelsen med - en pels.

Remain, tirsdag den 31. januar 2023 klokken 18:00.

Den over 100 år gamle Mineralvandsfabrik i Carlsbergbyen har for nylig fået en makeover af arkitekt Dorte Mandrup, så den fremstår rå og moderne i Københavns nye internationale bydel. Jeg kan ikke tænke på en mere passende ramme for et modeshow med – og samtidig en metafor for – det dansk-baserede brand Remain, som i den grad balancerer mellem at være tro mod sin egen designarv og forny den, så tøjet altid er relevant for tiden.

Den rå beton var indendørs blødt op af et enkelt, naturfarvet bagtæppe som kulisse for en kollektion designet af Denise Christensen og hendes team med fokus på enkelhed og vist frem af et alsidigt cast af modeller, så der var også kjoler i udstanset blondelæder, toppe med korsetsnører i ryggen og beigefarvede plissé-nederdele på mænd, og maskuline, meget oversize habit- og bomberjakker på kvinder, der fremkaldte minder om amerikansk herremode i 1940erne. Ekstra tyngde fik de mange looks af Georg Jensens nye skulpturelle sølvkollektioner Reflect og Arc.

Det ligger i selve navnet, at Remain er skabt med ønsket om at designe tøj i en tidløs, men aldrig stillestående stil af så høj håndværksmæssig kvalitet, at det har en lang levetid. Skind har altid været det foretrukne materiale, og Denise Christensen har villet se, hvor langt hun kunne tage det og præge det som en metervare. Denne gang havde noget af det fået en behandling, så det lignede det, vi engang kaldte ’antiklæder’, med et slidt, lidt krakeleret look, men tag ikke fejl, det var stadig blødt og lækkert som i den næsten westernagtige corsage-aftenkjole, og andet skind havde fået de fineste symmetriske bloktryk på en smuk hellang, beige frakke.

Det klædte kollektionen, at der også var taktil uld i tung tweed og let bouclé tilsat blød satin og strik, men der gik da et gib gennem mig, da der kom en lys, meget krøllet pelsfrakke på catwalken. Var den fake eller den ægte vare…? Det er jo første pels-frie modeuge efter Copenhagen Fashion Week’s nye charter, som er gældende fra i år. Det var så rulam, fandt jeg ud af bagefter, og det må man godt. Og smuk var den.

Se hele kollektionen her