Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW23, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Rabens Salon

Rabens Saloner inviterede til et lille intimt show med fokus på brandet kernestyles og detaljer.
Rabens Saloner inviterede til et lille intimt show med fokus på brandet kernestyles og detaljer.

Rabens Saloner, tirsdag den 31. januar 2023 klokken 15.00

Sidste sæson holdt Rabens Saloner deres show på en industriel parkeringsplads på Refshaleøen med en runway, der var mindst 30 meter lang og fire meter bred – hvilket er enormt, hvis du skulle være i tvivl. I år inviterede de til et lille saloninspireret show i deres egne lokaler på Vesterbro. Færre gæster og blot 10 modeller, der gik langsomt og så tæt på dig, at du næsten kunne røre tøjet eller i hvert fald fornemme materialerne og ikke mindst se de mange gennemarbejdede detaljer i kollektionen.

For netop detaljerne var vigtige for Rabens Saloner at fremhæve i denne kollektion som et af de elementer, der skal være med til at give tøjet en længere levetid i garderoben. Og specielt var der meget fokus på ærmerne og funktionaliteten i disse, som for eksempel den hvide westerninspirerede skjorte med strikkede detaljer, der gjorde det ud for blonde og dobbeltmanchet eller den oversize denimjakke med store ærmer med læg, der sammen med rå kanter gav den et mere sporty og råt udtryk. Men det var ikke kun denimjakken, der var oversize; den klassiske hanefjedstern kom også i en overdimensioneret metallisk version, hvilket blandt andet gav en fin effekt på den korte kjole med store skuldre.

Suiting er også begyndt at spille en større og større rolle i Rabens Saloners kollektioner, og i denne kom det til udtryk blandt andet i et sort velourjakkesæt med en cropped, boxy dobbeltradet jakke til et par bias cut-bukser eller sættet med den lyse blazer i vaflet uld, der åbnede showet. Som altid var der også meget leg i kollektionen – den quiltede jakke med en blanding af store og små tern sat sammen med et par meget lange benvarmere eller den fuzzy faux fur jakke (og hat og benvarmere) med store utility-lommer. En af favoritterne var også de farverige klantern med frynser, som ledte tankerne i retning af den fornyeligt afdøde Vivienne Westwood.

Og selvfølgelig intet Rabens Saloner-show uden tie die, for den langsommelige og håndmalede farveteknik har været en fast del af mærkets DNA siden starten. I efterårssæsonen forekom det ellers farverige print mere nedtonet som en brun og sort nederdel og kaftan, der nærmest virkede marmoreret, men der var også farver: en enkelt multifarvet stribe på en lang lys kaftan hørte til blandt kollektionens favoritter.

Det var et fint og ‘ind til benet’ show, hvor Rabens Saloner viste de styles, som de excellerer i og fortsatte den udvikling, som vi har set fra mærkets side gennem de seneste sæsoner.

Se hele kollektionen her