Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Aeron
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW23, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Aeron klæder dig på, delikat, blødt og i mange år frem

Med ungarske Eszter Árons andet show under Copenhagen Fashion Week førte hun med sikker hånd sit stærke strikkoncept videre og til helt nye højder.
Med ungarske Eszter Árons andet show under Copenhagen Fashion Week førte hun med sikker hånd sit stærke strikkoncept videre og til helt nye højder.

Aeron, tirsdag den 31. januar 2023 klokken 12.00

Siden Eszter Áron med sit brand Aeron for første gang bragte sit delikate, feminine strikunivers til København under modeugen i sommer, er jeg næppe den eneste, der har holdt et skarpt øje med den ungarske designer. For hun overraskede (i hvert fald undertegnede) som et af de mest interessante nye navne på kalenderen. Som et brand, der ikke bare forfører med tøj, som man forelsker sig i – kropsnære strikkjoler, legende overdimensionerede, men stadig klædelige silhuetter og et utal af smørbløde læderblazere – (vigtigt), men som samtidig også er med i front, når det kommer til at skabe tøj og shows, der både rummer og repræsenterer alle aldre, former og typer på en måde, der føles ægte. Troværdigt. Som et selvfølgelig fremfor et måske (meget vigtigt). For selvom kollektionerne trods alt stadig er det, vi sæson efter sæson samles for, er det bare ikke længere nok at være dygtig til dem. Både branche og forbrugere forventer mere. Et budskab. En vision. Et brand-DNA, der er så stærkt, at hver style får lov at bo i garderoben i mange år frem.

Og med Aerons andet show denne sæson – som Copenhagen Fashion Weeks åbningsshow – beviste Ezter Aron, at hun mestrer netop dét. At der fortsat er god grund til at holde blikket i hendes retning.

Her blev spundet fint videre på den tråd, hun under sommerens modeuge trak elegant hele vejen igennem kollektionen. Godt nok var sidste sæsons sommerlige nuancer af sart gul, candyfloss-lyserød, frisk mint og cremehvid her erstattet af mere vinterlige toner af chokoladebrun, sort, midnatsblå, kernelæder orange – og en enkelt helt skarp ferskenfarvet afstikker. Og godt nok var der nye indslag af både et sjældent zebrainspireret print, en enkelt – og måske lidt – malplaceret regnponcho samt et flere bløde taskedesigns. Men udover dét førtes tråden sikkert videre og blev bundet som en fin sløjfe om en kollektion og et univers, der allerede nu virker genkendeligt. Godt båret på vej af små gentagende detaljer som det lille guld (og nu også sølv) A, der flere steder udsmykker kollektionen på knapper, kæder og snørrelukninger. Eller det forsatte fokus på strik, som siden relanceringen af brandet, der oprindeligt blev stiftet i 2012, men som sidste år blev relanceret som et ansvarligt strikbrand, har været i front. Som et centralt holdepunkt, et DNA, der trods enkelte nysgerrige forsøg med andre materialer som fløjl, ruskind og noget, der lignede silke, altid vendes tilbage til. Og selvom Eszter Áron både denne og sidste gang beviste, at hun er vanvittig dygtig til at designe læderstyles, som føles både lette, elegante og nutidige, er det nu engang stadig strikken, der får hjertet til at hoppe et slag over. Strikken, der gang på gang får lov at skinne allerklarest. Som et næsten turkisblåt mohairsæt af bukser og bluse med brandets genkendelige cut out detaljer på den ene skulder, ekstra lange ærmer og behagelig høj hals. Blødt og delikat. Det appelsinfarvede sæt af tungtstrikkede, ribbede bukser og tilhørende oversize overdel med endnu en bar skulder og et langt tørklæde hængende på den anden. Eller helt enkelt i form af den gulvlange, sorte strikkjole med vidde udskæring og ekstralange ærmer, der helt simpelt og uden dikkedarer beviste, at i Eszter Árons hænder bliver selv det simple strik både elegant og sexet i samme åndedrag.

Se hele kollektionen her