Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed

De første i verden: Tomorrow Denim får svanemærket ny kategori

Efter to års udviklingsproces er Tomorrow Denim nu som det første brand kommet i mål med Svanemærkede, vævede skjorter af egne metervarer.
Efter to års udviklingsproces er Tomorrow Denim nu som det første brand kommet i mål med Svanemærkede, vævede skjorter af egne metervarer.

Da Tomorrow Denim tilbage i 2017 lancerede jeans, der var mærket med både EU blomsten og Svanemærket, var det som det første brand i verden. Siden er mærkningerne blev en etableret del af brandets DNA, og bliver det nu endnu mere. Tomorrow Denim er nemlig endnu en gang på verdenskortet, denne gang som de første til at lave vævede skjorter, der har fået Svanemærket.

“Et naturligt supplement til vores svanemærkede jeans,” som brandet selv formulerer det, når de beskriver ønsket om at udvide produktsortimentet med skjorter. Men processen blev hurtigt bremset af erkendelsen af, at der på daværende tidspunkt ikke fandtes eksisterende metervarer til formålet – ingen før havde skabt vævede tekstil certificeret med Svanemærket. Derfor måtte Tomorrow Denim derfor selv udvikle og producere de nødvendige metervarer, inden selve design-, produktion- og sidst certificeringsprocessen kunne gå igang. I dag har de udviklet to forskellige metervarer, som er produceret i økologisk bomuld og som lever op til mærkningens krav til de både råmaterialer, vand, energi og kemikalier, såvel som stoffets holdbarhed og arbejdernes sociale vilkår.

“Det at skulle gå fra at være en designvirksomhed, som udvikler produkter ud fra færdige tekstiler fra leverandører, til selv at udvikle egne kvaliteter, der i tillæg skal leve op til Svanemærkets skrappe sociale og miljømæssige krav hele vejen fra råvarer til spinderi og vævningsfasen, har rent ud sagt været en kæmpe udfordring,” fortæller stifter Henriette Pieszak i en pressemeddelelse og tilføjer:

“Jeg skal indrømme, at vi har været ved at kaste håndklædet i ringen op til flere gange undervejs, men derfor er jeg også så ufattelig stolt af, at vi i dag står her som de første i verden, der har formået at opnå Svanemærket på skjorter i vævede kvaliteter.”

De nye skjorter vil fremadrettet indgå fast i Tomorrow Denim kollektioner og lanceres i næste uge, den 30. januar under Copenhagen Fashion Week.