Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Ét år med Fashion Forum på lyd: Disse afsnit lyttede I mest til

Hos Fashion Forum betød 2022 blandt andet lanceringen af en ny podcast, og den har I taget rigtig godt imod. Hør eller genhør de seks mest populære afsnit her.
Hos Fashion Forum betød 2022 blandt andet lanceringen af en ny podcast, og den har I taget rigtig godt imod. Hør eller genhør de seks mest populære afsnit her.

1. Sommerportrætter: Ditte Reffstrup

Ditte Reffstrup, der sammen med sin mand, Nicolaj Reffstrup, står bag Ganni, vidste som barn i Hirtshals meget tidligt, hvad hun ihvertfald ikke ville arbejde med. Fisk, for eksempel. Og med MTV kom interessen for tøj ind i hendes liv og var det – sammen med en trainee-stilling hos et hypet brand – der fik hende til København, hvor hun senere fik skabt en international modesucces. Men hvad er hun rundet af, hvilke beslutninger og begivenheder har formet hende og hendes karriere? Det fortæller hun om i dette afsnit af Fashion Forum på lyds sommerportrætter.

Lyt med på Spotify eller Apple Podcast.

2. Sommerportrætter: Mads Nørgaard

Få brands og personer er så inkarnerede “København” som Mads Nørgaard. Han er født ind i en modefamilie med faderens Nørgaard på Strøget og har selv i mere end 35 år handlet med mode og skabt mode og et brand, der for mange er tæt knyttet med både kunst og musik – og, måske mest af alt, København. Men hvad er han derudover rundet af, hvilke beslutninger og begivenheder har formet ham og hans karriere? Det fortæller han om i dette afsnit af Fashion Forum på lyds sommerportrætter.

Lyt med på Spotify eller Apple Podcast.

3. Sommerportrætter: Cecilie Bahnsen

Det er gået stærkt, siden Cecilie Bahnsen skabte sin første kollektion, der blev solgt ind til Dover Street Market, og hun kort efter – i 2016 – vandt Magasin du Nord Fashion Prize. For derfra satte den i dag 38-årige designer, der altid har kendt sin kreative åre, ellers af. Med et stadigt voksende hovedkontor i København holder hun nu shows under modeugen i Paris og sælger sine kjoler i de førende forretninger verden over. Men hvad er hun rundet af, og hvilke beslutninger og begivenheder har formet hende og hendes karriere? Det fortæller hun om i dette afsnit af Fashion Forum på lyds sommerportrætter.

Lyt med på Spotify eller Apple Podcast.

4. Særafsnit: DANSK Magazine 20 år

“Udover al staffagen er det også et projekt, der handler om to drenge, der måske ikke altid har følt sig så godt tilpas med dem, de var.” – Uffe Buchard

Kim Grenaa og Uffe Buchard har siden 1990’erne sat deres perfektionistiske præg på modescenen herhjemme – særligt igennem modemagasinet DANSK Magazine, der i år fejrede sit 20-års jubilæum og sidste magasin nogensinde med en fest på Glyptoteket i København. Vi har talt med dem om modens og magasinets udvikling og om, hvordan deres opvækst og følelsen af at være anderledes har været med til at forme deres kreativitet, personlighed og behov for at blive til noget – blive til nogen.

Lyt med på Spotify eller Apple Podcast.

Dansk Magazine 20 år

5. Inklusion, bare bryster og vilde shows: Copenhagen Fashion Week SS23

Hør, hvorfor inklusionsekspert Mica Oh græd sine øjne ud under Aeron-showet ved sommerens modeuge, hvilket show, der overraskede journalisten, hvad nyhedsredaktøren fik ud af at sidde så tæt på modellerne til A. Roege Hoves show, og hvilken form for positivisme, der langt om længe er ved at indlejre sig i chefredaktøren. Vi samler op på 2022’s sommerudgave af Copenhagen Fashion Week i dette afsnit af Fashion Forum på lyd.

Lyt med på Spotify eller Apple Podcast.

6. Ny EU-strategi: “største omvæltning for modebranchen siden globaliseringen”

EU lancerede i foråret en ekstremt ambitiøs strategi for bæredygtige og cirkulære tekstiler, hvor visionen er, at det i 2030 skal være slut med fast fashion i EU. Vi talte med lektor, ph.d. ved Det Kongelige Akademi Else Skjold om den nye strategis betydning for både branche og forbrugere.

Lyt med på Spotify eller Apple Podcast.