Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed

Vil du have hjælp til en mere bæredygtig værdikæde?

Etisk Handel Danmark og Udenrigsministeriet har netop lanceret et nyt, online – og gratis – videncenter til virksomheder, der ønsker hjælp indenfor emner som menneskerettigheder og klima.
Etisk Handel Danmark og Udenrigsministeriet har netop lanceret et nyt, online – og gratis – videncenter til virksomheder, der ønsker hjælp indenfor emner som menneskerettigheder og klima.

80 procent af danske virksomheders CO2-aftryk stammer fra værdikæden udenfor virksomhedens egne rammer – og langt det meste tøj herhjemme produceres fortsat i lande med kritisable løn-og arbejdsforhold. Samtidig stiger forventningerne til virksomheders ansvar i hele værdikæden.

Derfor har Etisk Handel Danmark i samarbejde med Udenrigsministeriet nu skabt ’Videncenter for bæredygtige værdikæder’. Det er en åben, online platform, hvor virksomheder – gratis – kan hente viden, praksisnære ressourcer og konkrete redskaber fra danske og internationale organisationer og institutioner som Institut for Menneskerettigheder, Sex og Samfund, Erhvervsstyrelsen, OECD og FN Global Compact. Alt sammen inden for 11 temaer, som ifølge de to afsendere er særligt afgørende, når det kommer til globale værdikæder; arbejdstagerrettigheder, menneskerettigheder, miljø, klima, dyrevelfærd, korruption, due diligence, leverandørsamarbejde, indkøbspraksis, stakeholder samarbejde og FNs verdensmål. På platformen vil der desuden være inspiration at hente gennem best practices og virksomhedscases.

“Vi ved, at det kan være svært at danne sig et overblik over feltet, finde inspiration og gode redskaber til at komme i gang med det konkrete arbejde, som for eksempel at afdække risici for børnearbejde i egen værdikæde, eller hvordan man kan forbedre vilkårene for arbejderne i produktionen. Jeg håber, at Videncenteret de kommende år vil blive brugt af mange forskellige virksomheder og organisationer, som gerne vil styrke deres arbejde med klima, miljø og menneskerettigheder i globale værdikæder,” siger Nanna Callisen Bang, direktør i Etisk Handel Danmark, i en pressemeddelelse.

’Videncenter for bæredygtige værdikæder’ finansieres af Etisk Handel Danmark, Udenrigsministeriet og Danmarks handlingsplan for Verdensmålene. Ifølge Etisk Handel Danmark, er platformen brugbar for alle virksomheder og organisationer, der arbejder med ansvarlig handel og bæredygtige værdikæder. Dog er der lige nu også en dedikeret side til tekstil under udarbejdelse, som forventes lanceret den 23. december. 

Du kan tilgå det nye videnscenter her.