Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Wear i opråb til politikerne: Detailhandlen risikerer op mod 650 butikslukninger

De danske butikker kæmper med høje energipriser og huslejestigninger samt endnu et stort dyk i forbrugertilliden – og det kræver mere politisk engagement, mener Dansk Detail og WEAR.
De danske butikker kæmper med høje energipriser og huslejestigninger samt endnu et stort dyk i forbrugertilliden – og det kræver mere politisk engagement, mener Dansk Detail og WEAR.

Energipriserne er eksploderet, og af denne grund foreslog regeringen i går en slags afdragsordning som hjælp til dem, der får svært ved at betale regningen. Et initiativ, som brancheforeningerne Dansk Detail, Skobranchen, Men’s Fashion World og WEAR har reageret på i en pressemeddelelse: 

“Det er prisværdigt, at regeringen nu endelig er kommet på banen med en hjælpepakke på de voldsomt stigende energipriser. Det er et fint initiativ, men det er at trække pinen ud. Og når forbruget er så faldende som nu, tjener mine medlemmer i detailhandlen ingen penge, og så er det at generere mere gæld måske ikke det, man har mest lyst til. I bedste fald kan det hjælpe på likviditeten de kommende år,” lyder det fra Nikolai Klausen, direktør i Dansk Detail og WEAR, i pressemeddelelsen. 

Forbrugertilliden får ny nedtur

Da coronakrisen rasede, påvirkede det ikke overraskede forbrugerne, hvis tillid faldt fra 4,5 procent til -11,4 procent i første kvartal af 2020. Nu er tallet nede på -25,1 procent – og det kan også mærkes ude i butikkerne, mener Dansk Detail og WEAR. Derfor er budskabet, at den nuværende situationen i detailhandlen er så alvorlig, at en energihjælpepakke ikke er tilstrækkelig. De kommer i stedet med en opfordring til en anden måde, regeringen kan sætte politisk ind:

“De kraftige huslejestigninger på op til ti procent, som vores medlemmer oplever lige nu, er gift for detailhandlen. Regeringen har valgt at lægge et prisloft på huslejestigninger for, hvor meget de kan stige for private –  det samme ønsker Dansk Detail og WEAR for erhvervslejere,” fortsætter Nikolai Klausen og afslutter:

“Vi skal have meget mere politisk engagement i denne situation, hvis vi ikke skal se ind i afskedigelser på op til 7000 personer alene indenfor detailhandlen samt op mod 650 butikslukninger. Vi kommer til at se bymidter, der for størstedelen vil bestå af butikker, som er lukkede.”