Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS23, Modeuge

Her er vinderen af Zalando Sustainability Award SS23

Islandske Ranra modtag sommerens Zalando Sustainability Award for især deres arbejde med farver og teksturer, som det lød i begrundelsen fra juryen.
Islandske Ranra modtag sommerens Zalando Sustainability Award for især deres arbejde med farver og teksturer, som det lød i begrundelsen fra juryen.

I den rå kælder under Politikens Hus i Vester Voldgade har Zalandos holdt til igennem modeugen og her fået besøg af denne sæsons tre Sustainability Award-finalister; Ræburn, MWorks og Ranra.

Britiske Ræburn, franske MWorks og islandske Ranra bragte allesammen deres A-game til Copenhagen Fashion Week, og i eftermiddags kulminerede de mange timers arbejde så til præmieoverrækkelsen.

Her blev det annonceret, at prestigen, pengepræmien og samarbejdskollektionen med Zalando gik til Ranra.

“Vi er en lille smule chokerede, men det føltes rigtig godt. Vi startede brandet for tre år siden, og vi har siden da konstant arbejdet mod at gøre det bedre for miljøet, og det er noget, jeg ikke nødvendigvis tror bliver anerkendt i industrien i forhold til mængden af arbejde, der ligger i det. Vi håber at kunne få lov til at blive ved med at arbejde med de fantastiske mennesker, vi har arbejdet med de sidste tre år, og blive ved med at lære og have indflydelse på den her industri,” fortalte de to Ranra-stiftere Arnar Mar Jonsson og Luke Stevens, da de fik overrakt prisen.

“Ranra imponerede især juryen med et uventet mix af farver og teksturer på catwalken, hvilket ikke er udbredt i mere bæredygtige shows, som skabte et yderst fashionabelt show,” lød det i begrundelsen fra juryen, der bestod af CEO i Copenhagen Fashion Week Cecilie Thorsmark, aktivist og model Arizona Muse, medstifter af The Bear Scouts Dio Kurazawa og Sustainability Editor på Vogue UK Emily Chan.

Sidste sæsons prisvinder var Tobias Birk Nielsen med brandet Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen.