Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS23, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Munthe viste det kommercielt velfungerende med den kunstneriske åre

Munthe fortsætter de sidste sæsoners gode takter med en urban kollektion tegnet af kunstinspirerede prints.
Munthe fortsætter de sidste sæsoners gode takter med en urban kollektion tegnet af kunstinspirerede prints.

Munthe, grundlagt af kreativ direktør Naja Munthe i 1994 i Danmark.

Bådehavnsgade 50, torsdag den 11. august 2022 klokken 18.30.

De farverige, nonfigurative prints er gennemgående i Munthes SS23-kollektion. En kollektion, der havde hentet en del af sin inspiration i den ukrainske maler Kazimir Malevich, som i starten af 1900-tallet grundlagde den avantgardistiske kunstretning Suprematisme.

Det er efterhånden blevet Naja Munthes signatur at samarbejde med kvindelige kunstnere om et print til hendes kollektioner.

Denne sæson var det den britiske kunstner Rosa Roberts, der havde strøet sit kunstneriske talent over brandet i form af en til anledningen skabt papirskollage, der var blevet oversat til et kontrastfyldt silkeprint i hvid og mørkegrøn.

Græsgrøn og orange er en kombination, vi har set flere steder under denne SS23-modeuge –  også hos Munthe løb den klare grønne og dybe orange igennem kollektionen. Både sammen og hver for sig.

Det marmorerede print havde en let og sommerlig fornemmelse og fungerede godt ind i kollektionen – ikke mindst på den dunjakke, der er blevet en del af Munthe stærke overtøjskollektion.

Denim fylder efterhånden en del i Munthes kollektioner og kom denne sæson blandt andet også med det marmorerede print i en tone-i-tone udgave.

Der er altid blomsterprint at finde hos Munthe, men denne sæson var det mere nedtonet – og havde nærmest udtryk af de lette og enkle grøftekantsbuketter.

Den flerfarvede uldponcho med frynser kom i mange varianter i kollektionen. Fra kort til lang – og også både som shorts og tasker.

Det er efterhånden flere sæsoner siden, at Munthe begyndte at tilføje sko i sine kollektioner, men denne sæson fortjener de lidt ekstra opmærksomhed. Der var stiletter i print, farverige sneakers og chunky sandaler – og de fik kollektionen til at virke endnu mere helstøbt.

Den farverige strikkede frakke er en af sæsonens favoritter.

Se hele kollektionen her.