Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS23, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Det sexede i det stringente; Mark Kenly Domino Tan SS23

Mens Mark Tan havde strollet japanske vintagemarkeder for inspiration, ramte resultatet på hans egen vis nutidens momentum for det sexede i moden. Vi er dykket ned i tre centrale temaer i designerens sommerkollektion.
Mens Mark Tan havde strollet japanske vintagemarkeder for inspiration, ramte resultatet på hans egen vis nutidens momentum for det sexede i moden. Vi er dykket ned i tre centrale temaer i designerens sommerkollektion.

Mark Kenly Domino Tan, Nikolaj Kunsthal, torsdag den 11. august 2022 klokken 12.30

1. Japan i Store Strandstræde

Mark Kenly Domino Tan – Mark Tan i daglig tale – har været i Japan. I Osaka, på marked, hvor han faldt over nogle vintage lommetørklæder og stribede viskestykker, som har inspireret ham til nye materialer. Tekstiler er i det hele taget alfa og omega for Mark, som bestandigt udvikler nye af slagsen med sine fabrikker i Italien. Lommetørklæderne er blevet til forskellige bredder striber i lys blå, marine og perlegråt i kvaliteter, som blandt andet en let bomuld til bukser med vidde og til jakker i flere nye, spændende snit; med højt bundet bælte; med baner af stof over åben ryg – eller som en vest-jakke til city shorts. Også de japanske kimonoærmer har fået en Mark-overhaling med en smallere silhuet, der vider ud i manchetten.

2. Sexet a la Mark Tan

Stilen hos Mark Tan er skarpere end sidste sommers kollektion. Faktisk er flere design faktisk særdeles sexede. Dét plejer ikke at være et overordnet præg hos den klassisk funderede skrædder, men til næste sommer – eller faktisk meget snart – kan man gøre sig i kropsnær slå/om nederdel eller kjole med et asymmetrisk “tørklæde-snip” snit, der dypper i den ene side. Det fungerer virkeligt godt. Det samme gør et ungt look af hvide city shorts til sort blazer. Hvide uldfrynser danser forførisk om ben og liv. Og så bidrager i øvrigt en bindenederdel, der falder i et bredt rynket valdfald og bæres over bukser, igen med et japansk touch.

3. Playful til alle aldre

Mark Tans kundekreds, de 30-60 årige kvinder, der sværger til hans berømte skrædderi, omfatter også konfirmander, der ønsker sig noget særligt. De vil elske superflotte, kridhvide, rummelige, bløde bukser, men det vil også de mere modne Tan-fans, som måske vil være mindre modige i forhold til et andet nyt buksesnit – løst, à la en overall med høj skæring over brystet, hvorfra der flyver brede, hvide bånd af stoffet. Et nyt, playful look til næste sommer – og gerne før.

Se hele kollektionen her