Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS23, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

OperáSport gav og gav – også appetit på endnu mere

Meget ramte plet til dagens debutshow fra OpéraSport – hvor der dog gerne måtte være skruet endnu mere op for, ja, det hele.
Meget ramte plet til dagens debutshow fra OpéraSport – hvor der dog gerne måtte være skruet endnu mere op for, ja, det hele.

OpéraSPORT, The Royal Casting Collection, onsdag den 19. august 2022 klokken 11.30

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg havde set ekstra meget frem til at se OpéraSports show i dag. Både fordi jeg med begejstring har fulgt Stephanie Gundelach og Awa Malina Stelter, siden de i 2019 startede deres fælles brand. Et brand, der fra dag et på forfriskende vis har forenet et stramt designkoncept og en digital strategi med seriøse bæredygtige ambitioner. Men også fordi jeg var oprigtigt spændt på at se, hvordan de ville løse opgaven at føre deres univers ud af den digitale sfære og ind i den fysiske med alle de muligheder og potentiale, den byder på.

Og blev forventningerne så indfriet? Ja – langt hen ad vejen i hvert fald.

Noget af det, som har gjort OpéraSport interessant i mine øjne – foruden at deres værdier ræsonnerer godt i mine egne – er, at deres kollektioner (eller drops, som det var i starten) altid har indeholdt designs, jeg gerne selv vil eje. Styles, man godt kunne se flytte ind i garderoben og nemt kombinere med noget eksisterende. Og det var i den grad også tilfældet med denne. Ind på catwalken, smukt placeret på flere etager i Vestindisk Pakhus, kom i dag den ene ’wearable’ style efter den anden. Velsiddende jeans med flatterende kapsømme ned langs benene. Asymmetriske udskæringer, ribstrikkede bluser med flæsedetaljer, adskillige styles med fine bindebåndsdetaljer – som de også tidligere har satset – og vundet – på. Farveskalaen var bred, men sofistikeret og velsammensat af lyserøde, pink, brune og lilla nuancer i fin forening med sort og hvid. Det var gennemtænkt og sexet på den måde, hvor man reelt tror på, at det også kan blive det på en selv derhjemme og ikke kun på modellen på catwalken.

Brandets karakteristiske, legende kombination af Y2K- og sport-referencer med femininitet og elegance – som jeg i dag venligt blev mindet om, at deres navn ligeledes fint indikerer – var også intakt. Dog med færre sporty referencer denne sæson og flere af de 00’er inspirerede detaljer som sølvkædebælter, mavebluser, hoops og hurtige solbriller. Der var – selvfølgelig, vil jeg næsten sige – også enkelte looks, som faldt lidt ved siden af. I hvert fald i undertegnedes sarte smagspalette. Men sådan er det, når man vover bagdelen og giver den gas med stylingen af en kollektion, der allerede er fyldt med styles, som alle sammen vil noget.

Skulle der dog være en reel anke efter dagens debutshow fra det stadig unge brand, er det det en anelse uudnyttede potentiale i selve showet. Der kunne sagtens være blevet skruet endnu mere op for tematikkerne, effekterne, location. Et eller andet – bare ikke musikken, den var trods alt høj nok. For man vil gerne se meget mere fra de to OpéraSport-stiftere. Og mon ikke, vi også kommer til det. 

Se hele kollektionen her.