Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS23, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Faldskærmen svigtede ikke Holzweiler

De tydelige faldskærmsreferencer gennemsyrede Holzweilers SS23-kollektion, som landede sikkert blandt kornmarker og blomsterflor.
De tydelige faldskærmsreferencer gennemsyrede Holzweilers SS23-kollektion, som landede sikkert blandt kornmarker og blomsterflor.

Holzweiler, kreativ direktør Maria Skappel Holzweiler, grundlagt af Susanne Holzweiler, Andreas Holzweiler og Maria Skappel Holzweiler i 2012 i Norge

Vesterbrogade 4, onsdag den 10. august 2022 klokken 13.30

Holzweiler holdt show i Axelborg, hvor store luftballoner og draperede faldskærme hang ned fra det høje loft. Udsmykningen markerede inspirationen til kollektionen, hvor både tekstiler og detaljer som spænder og snører var taget fra faldskærme.

Modellerne gik drømmende, dansende ind og ud mellem de lange draperede sølvsnore, som hang ned fra luftballonerne og spejledes i draperingerne på tøjet. Her blev der ligeledes leget med faldskærmsreferencer i de lange snore, som holdt de mange meter stof på plads.

Zip-off-buksen er tilbage! I hvert fald hvis du spørger Holzweiler, der viste mange nyfortolkninger af den klassiske, praktiske vandrebuks, som er lige dele hadet og elsket. Hos Holzweiler var det nederste af buksebenet lynet halvt af, så de lange bukser havde kig til lårene.

Ikke alt var praktisk og utility-inspireret hos Holzweiler. For i kontrast til faldskærmenes ripstop-stof sås også strikkede og hæklede tekstiler, som den hvide kjole, der mindede om et smukt sengetæppe, som nonchalant var draperet om kroppen og hængt op med tynde stropper.

De strikkede metervarer – som i bukserne her – var også med til at give de praktiske pieces et blødere og mere romantisk modspil. Og hele kollektionen blev, bogstaveligt talt, bundet sammen med de store knyttede bælter, der fæstnedes med metalringe om livet.

Det nedtonede blomsterprint repræsenterede faldskærmsudspringernes udsigt fra himlen, hvor sand- og jordtoner smelter sammen i et blødt virvar, når man suser gennem luften ved høj fart.

Afslutningslooket, der var et moderne take på den klassiske brudekjole som den sidste indgang, var skabt af brugte faldskærme doneret fra det norske sportsfirma Skyvoss. Det ultralette stof hvirvlede efter modellen, og med dele af slæbet fæstnet til hendes håndled fik man indtrykket af, at hun kunne lette når som helst.

Se hele kollektionen her.