Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Martin Asbjørn klar med kønsinkluderende kollektion
Alle nyheder

Martin Asbjørn begæret konkurs - håber på rekonstruktion

Det otte år gamle brand, der netop har lanceret sin første damekollektion, har måtte begære sig konkurs.
Det otte år gamle brand, der netop har lanceret sin første damekollektion, har måtte begære sig konkurs.

Martin Asbjørn har i denne uge indgivet konkursbegæring for sin virksomhed i eget navn. Trods medvind og momentum, særligt efter lanceringen af hans damekollektion, og sit show under Copenhagen Fashion Week i februar, har virksomheden måtte bukke under. Det skyldes blandt andet Shanghais omfattende lockdown og krigen i Ukraine, der har betydet manglende betaling for flere ordrer, samt en dårligt betalende kunde i USA.

“Det er enormt ærgerligt, for vi står et sted, hvor jeg kan mærke, at der er stor interesse for brandet og mine designs. Da vi gik ind i 2022, stod vi med det, der lignede en sund virksomhed og især efter showet i vinter har der været stor interesse og efterspørgsmål på både interviews og udlån. På baggrund af dette havde vi estimeret en omsætning på fem-seks millioner i år og håbet på at breake even for første gang. Men når man som os stadig er en forholdsvis spinkel virksomhed, kan man ikke holde til pludselig at miste en relativt stor sum penge, som man havde budgetteret med,” fortæller Martin Asbjørn til Fashion Forum i telefonen torsdag eftermiddag.

“Mit ønske er fortsat at kunne føre brandet videre i samarbejde med nogle med strategisk know-how, som kan hjælpe med at udnytte det vækstpotentiale og momentum, som brandet har lige nu blandt andet med den nyligt lancerede pigekollektion.”

Martin Asbjørn blev uddannet i 2014 og stiftede samme år brandet i eget navn.