Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Henrik Vibskov går i arkiverne i samarbejde med Irma

Gamle tekstiler fra tidligere Vibskov-kollektioner får nyt liv i designerens samarbejde med Irma.
Gamle tekstiler fra tidligere Vibskov-kollektioner får nyt liv i designerens samarbejde med Irma.

Der er meget guld at hente i arkiverne hos modedesignere, hvor stofrester fra tidligere sæsoner og kollektioner er oplagte til at skabe nye designs uden at bruge flere ressourcer. Og det er netop, hvad den danske multikunstner og modedesigner Henrik Vibskov har udnyttet igennem sit nye samarbejde med Irma.

Her har han gået tilbage i sit store repertoire af smukke tekstilrester fra gamle kollektioner i designerens altid legesyge og farverige mønstre og omdannet til en limited edition-kollektion af over 40 forskellige slags stofnet. Stofnet, som dermed repræsenterer over 20 års designhistorie. Derudover har de to også skabt et redesign af Irmas såkaldte Mao-sko, hvor Henrik Vibskov har designet et nyt mønster specielt til samarbejdet.

“I mine tidligere værker har naturen og madvarer spillet en stor rolle, og derfor syntes jeg, at det kunne være interessant at lave et farverigt svampemønster til den historiske kinasko. Det var vigtigt for mig, at skoen samtidig blev gjort mere brugbar, så derfor er bunden også blevet forsynet med en ekstra grøn belægning under sålen. På den måde har den nærmest fået et nyt og ekstra liv – og kan nu også bruges udendørs,” siger Henrik Vibskov i en pressemeddelelse, hvor det også står, at skoene er lavet i økologisk og Fairtrade-certificeret bomuld.

For Irma handler samarbejdet om at videreføre en mere end 50 år lang tradition for at smelte kunst og hverdagsobjekter sammen – ligesom de før har gjort det på dåser, genbrugsposer, plakater og husgavle.

“Kunst hører ikke kun til museer og som haute couture på catwalken, hengemt i glasmontre og for de få. Den skal ind i hverdagen. Derfor har vi også glædet os meget til at præsentere dette samarbejde med Henrik Vibskov, der er en helt særlig og beundringsværdig kunstner,” supplerer Lise Hørdam, der er marketingchef i Irma.

Både sko og stofnet kan købes i Irma fra den 30. maj 2022 så længe lager haves.