Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Navne

Tidligere Dossier-chefredaktør rykker til Politikens Forlag

Sidste uges overraskende udmelding om Dossiers lukning følges nu op af nyheden om Christina Zemanovas skift fra magasinverdenen til forlagsbranchen.
Sidste uges overraskende udmelding om Dossiers lukning følges nu op af nyheden om Christina Zemanovas skift fra magasinverdenen til forlagsbranchen.

I sidste uge kom den – en anelse overraskende – nyhed, at det nyligt fusionerede magasin Dossier lukker. Overraskende fordi det ikke engang er ét år siden, at Aller-magasinet fik en makeover med ny chefredaktør i form af Christina Zemanova og nyt indhold, der var fusioneret med det forhenværende IN.

Men nu er der så nyt om, hvad Christina Zemanova, der foruden Aller-titlerne også tidligere har arbejdet som henholdsvis redaktør, chefredaktør og journalist på Børsen Weekend, Cover og Dagbladet Politiken, skal kaste sig over fremadrettet. Og sidstnævnte er et praj i den rigtige retning. JP/Politikens Forlag har nemlig i dag meldt ud, at Christina Zemanova er blevet ansat som deres nye pressechef. Hun overtager derved stafetten fra Camilla Høy, som efter otte år skifter stilling til at være kreativ redaktionel udviklingschef på forlaget.

“De første syv år af mit journalistiske liv tilbragte jeg på Politiken, så på mange måder er dét at vende tilbage til Politikens Forlag ligesom at komme hjem. Det er et publicistisk hus, der emmer af liv, af store personligheder og gode fortællinger. Politikens Forlag stræber efter det bedste og er aldrig tilfredse med at stå stille – og det er også sådan, jeg er opdraget,” lyder det fra Christina Zemanova, som tilføjer:

“Jeg har igennem min tid som journalist arbejdet med alt fra de korte nyheder til de længere magasinhistorier, og jeg glæder mig nu til at arbejde med de helt lange historier og repræsentere Politikens Forlags spændende portefølje af forfattere – og forhåbentlig få folk til at læse endnu flere bøger.”

Lene Juul, direktør på Politikens Forlag, supplerer:

“Med Christina Zemanova får Politikens Forlag en ny stærk pressechef med en bred erfaring fra en række kvalitetsdagblade og magasiner. Christina har en skarp pen og har altid kræset om den store fortælling, har erfaring med redaktionel ledelse, et stort netværk, en sikker fornemmelse for trends og ikke mindst en stor interesse for litteratur. Med Christina ombord og den afgående pressechef, Camilla Høy, i en ny stilling på forlaget som kreativ redaktionel udviklingschef, er forlaget styrket og klar til yderligere vækst.”

Christina Zemanova tiltræder den 1. juli 2022.