Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Økonomi

Mads Nørgaard A/S mere end fordobler bundlinjen

2021 blev et ekstraordinært godt år for den danske modekoncern, som tog et stort vækstspring i både top og bund. Men de globale udfordringer i 2022 forventes at sætte deres præg.
2021 blev et ekstraordinært godt år for den danske modekoncern, som tog et stort vækstspring i både top og bund. Men de globale udfordringer i 2022 forventes at sætte deres præg.

Der har længe været en stabil opadgående kurve i væksten hos modekoncernen Mads Nørgaard A/S, der dækker over Mads Nørgaard – Copenhagen, Nørgaard på Strøget, samt Mads Nørgaard Ejendomme ApS. Ikke mindst sidste år, der viste, at koncernen formåede at komme mere end helskindet gennem kriseåret 2020.

Men 2021 ser alligevel ud til – modsat de udfordringer, året ellers bragte for mange – at have været ekstra god for virksomheden. Det viser deres nye årsrapport, som er blevet offentliggjort i dag. Heri ses det, at bruttofortjenesten voksede til 71,8 millioner kroner mod 49,6 millioner i 2020. På bundlinjen blev årets resultat efter skat mere end fordoblet med en stigning fra 9,6 millioner kroner til 22,7 millioner i 2021.

Ledelsen finder da også resultatet for “meget tilfredsstillende,” som det står skrevet i regnskabets ledelsesberetning. Og her finder man også en forklaring på den pludseligt øgede vækst:

“Resultatet er en følge af et meget nært samarbejde med leverandører og eksterne samarbejdspartnere – og ikke mindst takket være en enestående indsats af firmaets medarbejdere,” skrives der i beretningen, hvor de også løfter sløret for, hvor meget der var forventet at vækste i året. En forudsigelse, der viste sig at være mere end realistisk:

“Resultatforventningen for 2021 var et resultat før skat på cirka 12 millioner kroner. Målsætningen blev mere end opfyldt ved en højere vækst af salget til vores loyale engroskunder, som er muliggjort af en langsigtet omlægning af vores leverandørsamarbejder.”

Hårdere tider venter

Øget vækst fører ofte til nye investeringer. Og det er da også tilfældet for Mads Nørgaard A/S, der i regnskabet skriver, at der for det kommende år er planlagt en række investeringer i udvikling af forretningsaktiviteterne. Noget, som naturligt vil medføre øgede omkostninger for virksomheden.

Men det er ikke det eneste, der vil præge indeværende år. Selvom 2021 blev et rigtig godt år – udfordringer til trods – er det nemlig også firmates forventning, at problematikker som krig og inflation kommer til at spille en større rolle i årsregnskabet for 2022.

“Allerede i slutningen af 2021, har vi oplevet stigende priser på råvarer, transport og andre ydelser, som forventes yderligere intensiveret i det kommende år,” skrives der videre i ledelsesberetningen, hvor der også afslutningsvist gives et bud på det realiserede resultat på den baggrund:

“De planlagte investeringer, prisstigninger samt den generelle uro i verdensorden medfører, at vi forventer et resultat før skat på 14-18 millioner kroner for det kommende år.”