Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Danske og ukrainske designere går sammen om støtte til Ukraine

Den ukrainske ambassade i Danmark afholder den 5. maj et velgørenhedsarrangement, hvor både danske og ukrainske brands sælger kollektioner til gavn for børn i det krigsramte land.
Den ukrainske ambassade i Danmark afholder den 5. maj et velgørenhedsarrangement, hvor både danske og ukrainske brands sælger kollektioner til gavn for børn i det krigsramte land.

Ifølge de officielle statistikker, er mere end 5,3 millioner mennesker flygtet fra Ukraine, siden krigen brød ud i februar. Mange af dem børn. Men heldigvis er de hjælpende hænder også mange.

Under navnet ‘Fashion in Support of Ukraine‘ har den ukrainske ambassade i Danmark – med støtte fra den ukrainske modeuge – arrangeret et velgørenhedsarrangement til gavn for børn i det krigsramte land. Her vil både ukrainske og danske designere stille op og sælge designs fra deres seneste kollektioner med henblik på at donere indtjeningen fra dagen til sagen. Alle penge, der bliver indsamlet, vil nemlig gå til at købe udstyr til et børnehospital i Ukraine. Det sker gennem et samarbejde med den danske organisation Bevar Ukraine, som vil stå for at indsamle og indkøbe udstyret.

Blandt designerne fra Ukraine, der vil deltage i arrangementet, finder man Litkovskaya, Domanof, Vorozhbyt and Zemskova, Overall, Bobkova og Gunia Project. De danske brands, der deltager og støtter op om projektet, tæller navne som By Malene Birger, Ganni, Stine Goya, Baum und Pferdgarten, Naledi og Sasha La Mer.

Selve arrangementet vil finde sted på Admiral Hotel og programmet for dagen starter klokken 16 med en velkomsttale fra ambassadørfrue Kristina Vydoinyk. Hun vil ligeledes præsentere et brev fra og video af den ukrainske førstedame Olena Zelenskaya. Efterfølgende vil Aleksandra Kakurina, der er Head of Designer Department hos Ukrainian Fashion Week, præsentere en video skabt til dagen af de deltagende ukrainske designere – som forhåbentlig gennem arrangementet også kan få opmærksomhed og støtte i en kritisk tid også for dem. Herefter vil det være muligt at købe tøj fra alle deltagende designere.

Arrangementet finder sted den 5. maj 2022 klokken 16-18 på Admiral Hotel i København. Invitation til eventet er påkrævet, men kan fås ved at skrive til Natalka Hansen, natalka.hansen@gmail.com.

Læs mere om eventet og de ukrainske designere her.