Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed

Smid babytøjet på komposten

Med en ny babykollektion, der er Cradle to Cradle-certificeret, tager H&M endnu et skridt på vejen mod grøn omstilling.
Med en ny babykollektion, der er Cradle to Cradle-certificeret, tager H&M endnu et skridt på vejen mod grøn omstilling.

Nu har H&M taget endnu et skridt på deres vej mod at være en mere ansvarlig virksomhed, og det sker med en ny Cradle to Cradle-certificeret babykollektion, som lanceres i dag.

Cradle to Cradle-certificeringen tildeles af Cradle to Cradle Products Innovation Institute, hvor produkterne vurderes på fem parametre: materialesundhed, produktcirkularitet, ren luft og klimabeskyttelse, vand- og jordforvaltning samt social retfærdighed. Indenfor disse kategorier kan et produkt opnå ente bronze, sølv, guld eller platin, og her har den nye kollektion fra H&M altså opnået guld, som er den næstbedste vurdering. Det betyder blandt andet, at der udelukkende er brugt genbrugsvand og vedvarende energi i produktionen, og at der ikke er brugt kemikalier, der er skadelige for mennesker og miljø. Desuden er hele kollektionen designet med detaljer, som gør det muligt at tilpasse tøjet, når babyen vokser.

“At opnå certificeringen Cradle to Cradle på guldniveau for denne babykollektion hjælper med at forsikre nye forældre om, at tøjet ikke bare er behageligt og tidløst – det er også lige så bæredygtigt, som det er yndigt. Vi er stolte over at have opnået en af de højeste niveauer for certificeringen og at kunne dele vores fremskridt indenfor bæredygtighed med vores kunder,” udtaler Sofia Lofstedt, som er head of kidswear design hos H&M, i en pressemeddelelse.

Tøjet er derudover ifølge H&M selv skabt til at holde længe, så det kan gå videre til familie og venners børn, inden det til slut kan havne i komposten, da det er skabt uden plast- og metaldetaljer og dermed er bionedbrydeligt.