Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW22, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

På mindful mission for eftertidens mode

Mark Kenly Domino Tan bekræfter sin status som samvittighedsfuld designer med en kollektion, der sætter kvalitet og håndværk i højsædet.
Mark Kenly Domino Tan bekræfter sin status som samvittighedsfuld designer med en kollektion, der sætter kvalitet og håndværk i højsædet.

Mark Kenly Domino Tan, Statens Museum for Kunst, torsdag d. 3. februar 2022 kl. 13.00

Rammerne for Mark Kenly Domino Tans show kunne ikke være mere passende end salene på Statens Museum for Kunst med de vigtigste værker i dansk og international kunst efter 1900. Øjnene falder til ro i modernismens former og farver, som engang var udfordrende i sit opgør med romantikken, men som nu virker bekendt og bekræftende i sin tidløshed. Sådan er det også med Mark Tan. Hans tøj er for eftertiden, det kan tåle at blive set på – og gået med – igen og igen.

Museets rumlighed resonerer også godt med kollektionens proportioner og silhuet, der balancerer mellem de stringente arkitektoniske linjer og de bløde organiske former. Et kendetegn, der har været udviklet over tid, fordi Mark Tan gennem mindful mode-praksis tager medansvar ved at skabe tøj, der skal vare mere end én sæson.

Vi er slet ikke i tvivl, når vi ser de første frakker i klassisk dobbeltradet stil skåret i kraftig uld og poncho-agtige vatterede jakker og slag i tech-stoffer, stylet lag-på-lag med skræddersyede jakker og velsiddende veste i merino over flipløse skjorter med shorts, komfortable nederdele og slouchy herrebukser forneden. En sjov detalje er jakker med udvendigt stribet ærme-for, som om det var en genbrugs-gimmick at vende vrangen ud, men helt bevidst lavet til anledningen.

Nyt og meget delikat virker de tidløse kropsnære blazere i bouclé over midi-skørter med varierede flæselængder forneden, og helt skøn er en variation over plisséer i bluse med asiatisk-inspireret form i de store ballonærmer og i to lag som vinterens cocktailkjole, måske.

Har vi set det før? Både ja og nej, for meningen med det hele er, at det skal passe til det forrige køb og kunne holde til det næste, så det ikke stikker stilmæssigt af, men altid er i symbiose med resten af garderoben.  Mark Tan gør det også nemt med farvepaletten, den er konsekvent i elfenben, antracitgrå, kastanje- og rørsukkerbrun samt sort, som kan blandes på kryds og tværs og dermed altid forny et look.

Det ligner tøj, man faktisk kan tage på en våd og kold vinterdag som i dag og holde varmen i med solide vinterstøvler til. Det er mindfulness på en anden måde.

Se hele kollektionen her