Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW22, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Jade Cropper er hardcore pussy power

Med et modigt, vovet og sexet show cementerede det unge designtalent sig som hende, der kan blive Sveriges næste store designer.
Med et modigt, vovet og sexet show cementerede det unge designtalent sig som hende, der kan blive Sveriges næste store designer.

Jade Cropper, NEP Studio 1, torsdag den 3. februar 2022 kl. 16.00

“Grab ‘em by the pussy,” sagde den amerikanske ekspræsident Donald Trump i en videooptagelse, som blev lækket under den amerikanske præsidentvalgkamp i 2016. Men det havde han formentlig ikke turdet føre ud i livet over for Jade Croppers powerkvinder, der dominerede catwalken og indtog rummet med stor energi på The Lab torsdag aften. De var fierce, de var sexede, og de lignede nogle, der kunne slå ihjel.

Inden showstart kunne man høre nynnende stemmer, og med det samme blev tankerne ledt hen på neonordic folk (gys!), men her kunne man godt tro om igen. For pludselig tog den ræsende lyd af store motorcykler over, og vokalen gik over i hård elektropop, som den første model kom ud i en lang, sort og rå kjole med en slids så høj, at man kunne ane ryggen. Men det var ikke vulgært, det var powerfuldt sexet. Modellerne gik foran tre store skærme, som projekterede showet på kunstnerisk vis fra forskellige vinkler – egentlig et ret simpelt setup – og de fik hver især lov til at gå hele catwalken frem og tilbage, før den næste kom ind. Modigt at tage sig så god tid til hvert look, men man kedede sig aldrig, for kvinderne var fængslende, og energien var som da Destiny’s Child var hottest.

I farverne sort, hvid, brun og blå præsenterede de en kollektion, som udelukkende er skabt af rester og genanvendte materialer, og hvor denim og læder dominerede. Den begyndte med et par Zion-agtige warrior-looks med gennemsigtige stoffer i brune nuancer og bevægede sig over i et fuldt denimsæt på en model med hijab og et gulvlangt denimskørt med hoftehøj slids stylet med hvid skjorte og to sorte bælter. Kun et hvidt outfit bestående af en asymmetrisk bluse og vidde bukser med elastik i hoften forekom mindre stærkt end resten.

Mod slutningen blev sort mere dominerende og udtrykket dyrere og mere festligt. Men det forblev råt og i et biker-univers, der fik kvinderne til at se ud, som om de lige var steget af motorcyklen. Stylingen var gennemført med motorcykelhjelme, knæbeskyttere, racerhandsker, bikerboots og enorme hoops; the bigger the hoop, the bigger the …, som nogle siger. Men de her kvinder var på en feministisk mission og tog ejerskabet tilbage over ikke bare deres egen, men alle kvinders seksualitet. Ingen skal fortælle kvinder, hvem eller hvad de er, eller hvordan de skal håndteres. Heller ikke en magtfuld, mandschauvinist som Donald Trump. For de her kvinder kan ikke tæmmes. Det var stærkt, pirrende og befriende.

På sæsonens talentplads beviser Jade Cropper med sin showdebut (allerførste show siden sin afgang fra Beckmans College of Design), at et show godt kan være simpelt og ikke behøver koste en formue, men samtidig kan sparke røv som et af de mest interessante og imponerende shows på kalenderen. Svedige looks så stærke, at de virker empowering på kvinderne, de sidder på, fortæller historien helt af sig selv. Det vidner om en designer så talentfuld, at hun ikke behøver andet end sit gode design.

Se hele kollektionen her