Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW22, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Underspillet luksuriøst og æstetisk

Siden The Garment blev lanceret sidste sæson, er det gået over al forventning for det nystartede brand. Derfor var det også interessant at se, hvordan det ville fungere i et show, deres første, denne sæson. Godt, kan vi tilføje.
Siden The Garment blev lanceret sidste sæson, er det gået over al forventning for det nystartede brand. Derfor var det også interessant at se, hvordan det ville fungere i et show, deres første, denne sæson. Godt, kan vi tilføje.

The Garment, Andersen Contemporary, tirsdag d. 1. februar 2022 kl 13.00

Mærket er skabt af kreativ direktør Charlotte Eskildsen (grundlægger og kreativ direktør i Designers Remix) og influencer Sophia Roe, og det kan ses, at der er erfarne kræfter bag mærket. Intet er overladt til tilfældighederne. Hvert design er gennemarbejdet, der er kælet for detaljerne, materialerne er nøje udvalgt, og makkerparrets sans for det enkle og æstetiske skinner tydeligt igennem både i selve kollektionen, location – galleriet Andersen’s Contemporary – og modellernes raffinerede look.

Showet blev åbnet af Amanda Nørgaard i en kort, uniformsinspireret jakke i uldboucle tilsat et ultrakort, strikket miniskirt – det første af flere og bare én af de styles, der spillede diskret på den 1990’er-vibe, vi ser overalt for tiden. Noget, der også blev understreget af styles som en cremefarvet silkejacquard-skjorte med store skulderpuder, en enkel, men elegant lang dobbeltradet uldfrakke og en bustier-kjole lavet i en renæssanceinspireret guldfarvet paisley.

Ind kom også et sæt bestående af et matchende miniskirt og jakke i sildeben, og specielt jakken var i øjnefaldende med en kæmpe krave med frynser. Ligesom en grå, konstrueret kappe viste mærkets sans for det gode håndværk. Kiggede man godt efter på andet look, lagde man mærke til alle detaljerne i en stribet skjorte – de bølgede flæser foran, hulsømmen på krave og manchetter, de betrukne knapper og mærkets diskrete og enkle monogram, pænt.

Generelt var der en del strik på showet, hvilket formodentlig hænger sammen med, at det er noget af det, som virkelig sælger rigtig godt, og den populære og ofte udsolgte asymmetriske kabelstrik fra sidste sæson var en genganger i kollektionen, denne sæson i en nyere nuance parret med en crisp, hvid kjole og et par brede pinstripe-bukser med slidser.

The Garment kombinerer på fineste vis det maskuline med det feminine på en måde, der viser at tøj sagtens kan være sexet uden at være babet. Det føles tidløst og appellerer til at gemme og passe på vores tøj.

Se hele kollektionen her.