Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW22, SHOWANMELDELSE

Tie dyed rock'n'roll hos Rabens Saloner

Rabens Saloner tog skridtet videre som showbrand og lod signatur-tie dyen være en accent fremfor kollektionens bærende element.
Rabens Saloner tog skridtet videre som showbrand og lod signatur-tie dyen være en accent fremfor kollektionens bærende element.

Rabens Saloner, The Lab, tirsdag d. 1. februar 2022 kl. 16.00

“Jeg er besat af kvindekroppen,” deklarerer Birgitte Raben, hvis design i Rabens Saloner, handler om netop dette; at hylde og hylle alle slags kvinder, stor som lille, ung som moden, i klædeligt, brugbart design.

Denne tilgang til dametøj i en kombination af klassisk og moderne snit, hvor skrædderi mikses med flyvende tie dye-materialer, er populært i mange lande, hvor Rabens Saloner har slået sit navn fast hos en stadigt voksende kundegruppe – noget, der også afspejlede sig i showets internationale publikum.

Sammen med designerne Bettina Holte, der før var hos Zac Posen i New York, og Richard Kemp, der har været 15 år hos Paul Smith og haft eget design studio i London, skaber Birgitte Raben kollektionerne, hvis håndarbejde produceres i Nepal og på Bali.

Kropsbesættelsen udmønter sig blandt andet i nogle afslørende, enkle chemisekjoler, men ellers fungerer Rabens Saloners spil mellem det maskuline og feminine fint i en nyfortolkning af den klassiske trench, der er delbar med lynlås, en pilotjakke med stiklommer og en midi-nederdel med læg. Ligesom en klassisk grå pinstripe er syet til en asymmetrisk slå-om mininederdel og har fået en bh som overdel i stedet for en vest. Og de overdrevne puff-dynejakker i sort eller sennepsfarvet bævernylon med snøreløbegangstalje er tjekket overtøj til næste vinter.

Rabens Saloners specialitet, den håndfarvede tie dye, kommer denne sæson som striber i lilla, mint, petroleum, aluminium, pæon og koral. Alt efter lyset, de er farvet i, for uden sollys ingen farvning.  Til AW22 er en lang frakke og en kort shift-kjole farvet lilla, mint, sort og rosa i brede striber virkelig cool. Det samme er en dramatisk, lang kjole med kryds over dyb, bar rynket ryg og langt slæb stribet i lilla, mint og mosgrøn. Stoffet er desuden skåret op i ultra smalle bændler og strikket sammen til en stor sweater, der giver kant til gallalooket – eller lidt rock’n’roll med et par jeans.

Rabens Saloner, AW22

En chokoladebrun kjole med bred kobberstribe langs den ene side følges af bluse og bukser i koral med sennepsmønster. Og i Nepal broderes fine, store, åbne hulsømsruder på kjolesøm og på skjorteærmer.

Nyt er en fantastisk ganske smal plissé. En teknik, der produceres i Tyrkiet a la Issey Miyake eller det gamle spanske mærke, Mariano Fortuny. Her som en stærkt neonlysende koralfarvet bluse, en smal shiftkjole og skabt til et fabelagtigt show piece – en draperet partykjole med slæb. Den flotteste frakke til showet  bar en dame i publikummet – vasket uld bredstribet i grå, hvid og lilla. Den var fra Rabens Saloner.

Se hele kollektionen her