Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Fysiske modeshows begrænses ikke af seneste restriktioner
Alle nyheder, Corona, Modeuge

“Vi er meget lettede": Fysiske modeshows begrænses ikke af seneste restriktioner

De løftede coronarestriktioner betyder, at Copenhagen Fashion Week nu kan ånde lettet op og se frem til at kunne afvikle shows med kun få restriktioner som coronapas og mundbind.
De løftede coronarestriktioner betyder, at Copenhagen Fashion Week nu kan ånde lettet op og se frem til at kunne afvikle shows med kun få restriktioner som coronapas og mundbind.

Et flertal i Folketingets Epidemiudvalg er blevet enige om at fjerne en række coronarestriktioner fra den 16. januar. Det oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde onsdag aften. Lempelsen af restriktionerne kommer som følge af anbefalinger fra Epidemikommissionen, der består af en række eksperter på området.

Det betyder, at kulturhuse som museer, kunsthaller og aktivitetscentre kan åbne fra på søndag – kun med krav om coronapas og mundbind indendørs.

Derudover har Epidemikommissionen indstillet, at også biografer, spillesteder, teatre og steder, hvor der afholdes foredrag og konferencer, også skal kunne genåbne med krav om coronapas og mundbind og en deltagerbegrænsning på 350 personer indendørs. Folketingets Epidemiudvalg har dog på dette punkt valgt at åbne yderligere op, så deltagerbegrænsningen vil blive hævet til 1500 personer i indhegnede områder af 500. Det bliver ikke tilladt at stå op de pågældende steder.

Og det er alt sammen en god nyhed for modebranchen, der med en forestående modeuge og mange fysiske modeshows har ventet i spænding på opdateringen af restriktionerne.

Copenhagen Fashion Weeks direktør, Cecilie Thorsmark, fortæller, at hun er “meget lettet”.

“Vi skal selvfølgelig stadig forholde os til krav om coronapas og krav om brug af mundbind, men det er ikke noget, vi ikke har prøvet før. Så lige nu er vi bare rigtig glade for, at de brands, der aldrig opgav idéen om et fysisk show, endelig har mulighed for at lægge usikkerheden og uforudsigeligheden bag sig og i stedet trække i arbejdstøjet og lave nogle gode shows. Det er vi mange, der er glade for – også de internationale gæster, vi flyver ind,” siger hun.

Modemesser forventes at genåbne slut januar

I tirsdags opfordrede modemessen Revolver på sin Instagram-profil til optimisme omkring coronasituationen.

“Vi afventer besked fra de danske myndigheder – senest den 17. januar – om vi kan afvikle Revolver,” skrev de i dette opslag:

Der er fortsat brug for optimisme, for messerne er nogle af dem, der skal forblive lukkede – i denne omgang til 31. januar. Til gengæld vurderer Epidemikommissionen i øjeblikket, at næste trin i genåbningen indeholder en lempelse af hovedparten af de øvrige restriktioner på kultur- og erhvervsområdet, herunder messer.

Det betyder, at CIFF og Revolver vil kunne byde deres besøgende velkomne i begyndelsen af februar. CIFFs direktør, Christina Neustrup, kalder Epidemikommissionens forventning om at genåbne for messer for “en kæmpe lettelse”.

“Vi har hele tiden troet på, at vi ville få lov at afvikle, men vi har måttet planlægge efter alle tænkelige scenarier,” siger Christina Neustrup. Hun understreger, at såfremt der åbnes op for messerne, så er de hos CIFF godt forberedte på alle retningslinjer omkring afviklingen som eksempelvis coronapas, arealkrav og opdeling af gæster i sektioner.

“Man skal være meget agil i disse tider, for man ved aldrig helt, hvad der kommer. Så det er næsten lige meget, hvad de (politikerne, red.) nu måtte kaste efter os, så er vi forberedte,” siger Christina Neustrup.

AW22-modeugen finder sted den 1. – 4. februar 2022. Du kan se en samlet oversigt over de største modeuger her.

Danske kvinder foretrækker ikke længere nyt tøj over genbrug