Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Jubilæumsmagasin, coffee table book og gallaevent: Dansk Magazine fylder 20 år
Alle nyheder

Jubilæumsmagasin, coffee table book og gallaevent: Dansk Magazine fylder 20 år

Dansk Magazine har altid forbundet sine udgivelser med fester – magasinets jubilæumsår er ingen undtagelse og starter med en fest i Paris.
Dansk Magazine har altid forbundet sine udgivelser med fester – magasinets jubilæumsår er ingen undtagelse og starter med en fest i Paris.

I 2022 er det 20 år siden, at Uffe Buchard og Kim Grenaa før første gang lancerede Dansk Magazine, et magasin, der lige fra starten havde internationale ambitioner. Det blev distribueret internationalt – lidt af et særsyn tilbage i 2002 – og udkom de første år på både dansk og engelsk, men gik hurtigt over til alene at udkomme på engelsk. Uffe Buchard og Kim Grenaa havde i årene forinden siddet som moderedaktører på Eurowoman, med Eva Kruse som chefredaktør, og havde stiftet Style Counsel, der fungerede både som agentur for branchens kreative, som kreativt bureau og nu også som Dansk Magazine.

HØR STORT PODCAST INTERVIEW MED UFFE BUCHARD OG KIM GRENAA

“Vi ville væk fra det konventionelle modemagasin og i stedet lave et magasin, der var uafhængigt og avantgarde,” fortæller Uffe Buchard i forbindelse med annonceringen af jubilæet, der bliver skudt af som en tretrinsraket i de første måneder af 2022. Magasinet har fra start – også før der var en egentlig modeuge i København – lagt sin lancering om fredagen under modeugen og skabt en tradition for middage og fester her.

Men når de 20 år og den 47. udgave af magasinet skal fejres, så bliver det ikke alene med en bladudgivelse og en modeugemiddag. Det bliver med en “historisk walk down memory lane” gennem to dekaders modefotografi, hvor kuraterede Dansk-fotografier mikses med helt nye – og så lanceres magasinet i stedet under Paris Fashion Week, hvor presse, influencere og brands inviteres til den 3. marts i samarbejde med &Tradition og Pilgrim.

Udover 20-års jubilæumsmagasinet vil Dansk udkomme med en coffee table book i slutningen af marts, der samtidig kickstarter en book-tour med de to grundlæggere og endeligt vil 200 af de personer, der igennem de sidste 20 år har arbejdet med eller på Dansk og supporteret magasinets tilblivelse, blive inviteret til galla-event på Ny Carlsberg Glyptotek den 1. april 2022 – så der er på alle måder lagt op til den helt store fejring i næste års forhåbentligt lysere tider.

Stor podcast-special: DANSK MAGAZINE 20 ÅR