Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed

Initiativ af Lifestyle & Design Cluster vil skaffe investorer til grønne iværksættere

Lifestyle Growth CPH hedder udvidelsen af initiativet Fashion Growth, der vil hjælpe upcoming virksomheder i mode- og livsstilsbranchen med at indfri grønne ambitioner.
Lifestyle Growth CPH hedder udvidelsen af initiativet Fashion Growth, der vil hjælpe upcoming virksomheder i mode- og livsstilsbranchen med at indfri grønne ambitioner.

Det er hverken nemt at være iværksætter eller at arbejde med grøn omstilling. Men nu er der igen hjælp at hente.

Erhvervsklyngen Lifestyle & Design Cluster har nemlig tænkt sig at bakke op om iværksættere med grønne ambitioner i mode- og livsstilsbranchen, og det vil de gøre med initiativet Lifestyle Growth, der skal matche kapitalstærke investorer med upcoming virksomheder.

For ifølge erhvervsklyngen er en af de helt store udfordringer i mode- og livsstilsbranchen netop kapital til både vækst og den grønne omstilling, samtidig med at mange iværksættere mangler forretningsmæssige kompetencer, lyder det i en pressemeddelelse.

I første omgang har Lifestyle & Design Cluster lavet et ’open call’, hvor virksomheder, der opfylder en række specifikke krav, kan ansøge om at komme med til netværks- og matchmaking-eventet Lifestyle Growth hos Danske Bank i København den 14. oktober. Her skal virksomhederne pitche deres idéer foran et panel bestående af Christian Stadil, Thornico, Nicolaj Reffstrup, Ganni, Henrik Hansen, investor BoShop, Jens Poulsen, DK Company, Margrethe Dal Lehrmann, indkøbsdirektør i Magasin Du Nord, Vigga Svensson, Continued, Kaja Møller, Fredericia Furniture og Betina Simonsen, Lifestyle & Design Cluster. De vil udpege to virksomheder til første- og andenpladsen. Vinderen af førstepladsen vil udover en pengepræmie på 35. 000 kroner blandt andet vinde medlemskab til DM&T, mentortimer og gratis produktion af 50 styles.

For at komme i betragtning må virksomhederne ikke være ældre end fem år og have en ‘pre-money valuation’ over 30 millioner, ligesom det er et krav, at virksomhederne arbejder med cirkularitet eller bæredygtighed ud fra minimum ét af FN’s verdensmål. Hvis ikke man bliver en af de heldige vindere, vil der være tilbud om andre projekter, netværk og events af Lifestyle & Design Cluster.

Men man skal skynde sig, hvis man som brand vil komme i betragtning. Der er nemlig ansøgningsfrist til ‘open call’ allerede den 13. september.

Lifestyle Growth er et samarbejde med Danske Bank og gik tidligere under navnet Fashion Growth, da det blev afholdt i Århus.

Læs mere om initiativet, og tilmeld dig her.

Foto: Sidste års vinder, Tobias Birk Nielsen