Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Hvor meget kan vi vokse, spurgte Stine Goya og satte selv barren højt

Stine Goya leverede en af sine bedste kollektioner, hvor hun viste, at hun virkelig mestrer at kombinere farver, print og materialer, så de virker eksklusive og indbydende.
Stine Goya leverede en af sine bedste kollektioner, hvor hun viste, at hun virkelig mestrer at kombinere farver, print og materialer, så de virker eksklusive og indbydende.

Stine Goya, digital visning, torsdag den 12. august klokken 11.00

Stine Goyas show sætter denne anmelder i en svær position. De havde valgt at vise showet show off schedule og dér optage den film, der blev vist på den officielle showkalender dagen efter – i dag. Fordi, skal man være fair, er det jo filmen, anmeldelsen skal baseres på, men når vi nu så showet, som de lidt frækt havde inviteret til, så kunne man ikke lade være med at blive begejstret… for iscenesættelsen, for modelcastet, for kvaliteterne, for poesigruppen, der læste op og ikke mindst for de lækre farver, det til sammen gjorde det til en af Stine Goyas bedste kollektioner.

Kollektion hedder ’How Much Can We Grow’ og tager udgangspunkt i vores udvikling både som individ, men også ved at indgå i et større fælleskab og dermed opnå endnu mere. Stine Goya har blandt andet hentet inspiration fra Charleston House, og det kreative fælleskab som opstod der i starten af 1900-tallet. Et print med havens statuer og springvand, en kjole i blonde er inspireret af et tapet i huset, hvor mønstret skaber en smuk effekt, mens en plisseret kjole er inspireret af et dyreprint fra husets puder.  Og Stine Goya kan noget særligt med print, ikke mindst når det gælder om at mikse dem. Her formår hun igen og igen at skabe et inspirerende udtryk, som er legesygt uden at blive barnligt – tværtimod. Som når en strik i den efterhånden klassiske Goya-tern kombineres med en nederdel i blomsterprint og et par strømpebukser i samme print bare forstørret, og selvfølgelig alt sammen i multicolor. Eller en kjole i jacquard tilsat mønstrede ankelstrømper og printede støvler og alligevel virker harmonisk, fordi Stine Goya viser, hvordan man på fineste vis skal mikse de forskellige materialer. Der var selvfølgelig også mere enkle looks. Som et smukt, lysegult jakkesæt med en lang enkelraddet blazer og bukser med læg eller den lysegule kjole, hvor en hulsøm skaber et diskret stribet mønster.

Blandt favoritter var åbningslooket, et tulipanmønstret sæt i jacquard bestående af en kort jakke og vid nederdel sammen med en enkel t-shirt og neongule sko. Samme materiale kom i øvrigt også i to velkendte Stine Goya silhuetter, en elegant frakke og en a-formet kort kjole. Farvepaletten var indbydende, og var primært holdt i de sarte sorbetfarver, der altid har ligget i Goyas DNA tilsat enkelte dybere toner som aubergine og sort. Det var en super flot kollektion, hvor Goya viste alt det, hun gør bedst.

Se hele showet her.