Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Symbolikken fik frit spil i Soullands Royal Arena-show

Soulland eksekverede et sikkert og salgbart show, der nænsomt tilføjede til det altid voksende københavnerunivers i Royal Arenas massive omgivelser.
Soulland eksekverede et sikkert og salgbart show, der nænsomt tilføjede til det altid voksende københavnerunivers i Royal Arenas massive omgivelser.

Soulland, Royal Arena, onsdag den 11. august klokken 16.00

De har tidligere gjort det, Soulland. Inviteret til show på nogle fantastiske lokationer, senest med deres Københavner-triologi på Sankt Thomas Plads, i Forum og Codan-bygningen. Denne sæson kan det virke som om, de havde taget ambitionerne skridtet videre, da de onsdag eftermiddag bød sine modegæster indenfor i Royal Arenas enorme publikumssal.

Her blev vi mødt af et nærmest komplet mørklagt rum kun lyst op af rødlige loftslamper og lyden af torden og regn fra højttalerne, mens vi blev guidet til vores pladser på en af de forskellige Arne Jacobsen-stole, der dannede bogstaverne ‘S’ og ‘L’ på gulvet.

Og så blev showet ellers skudt i gang af en højlydt klokke. De skarpe projektørlys, der blev tændt og vækkede publikum fra den ventende summen, der prægede den mørke hal. Kontrasten var enorm, og netop kontraster fylder i kollektionen, der har fået navnet ‘Love and Tragedy’ med en tydelig inspiration i eventyrenes verden.

Særligt legede Soulland med modsætningen mellem det gode og det onde, som symbolsk blev udtrykt med overgangen fra det sarte og lyse til det og mørke og hårde. Dog blev det brudt op af små glimt – måske af håb – i form af både marineblå nuancer og signatur-blomsterprint, der optrådte flere gange i dekonstruerede mønstre med håndovertegnede detaljer og i en sublim jacquardvævning på et sort/gult jakkesæt. Og så figurerede fabeldyret kentauren faktisk også på flere prints for at understrege eventyrstemningen.

Men kontrasterne var også tydelige i mikset mellem den oversize og slim pasform. Mellem klassiske silhuetter og sportsreferencer. Og mellem de altid virkeligt salgbare items, som de enkle sweatshirts med Soulland-logo, helprintede shorts- og skjortesæt og flotte frakker og jakker, og de mere vovede elementer. For ksempel de to indgange med sort og sart hulstrik, som gav en organisk tekstur til det ellers ret polerede Soulland-univers. Eller den smukke v-halsede intarsiastrik med en overdimensioneret blomst, der lignede en høstanemone.

Man kan næsten ikke sige Soulland uden også at sige samarbejder. Det har de gjort både godt og meget i løbet af deres efterhånden lange levetid.

Til dette show var der fire samarbejder til yderligere at udfordre Soullands univers. Heriblandt et gensyn med søde Snoopy, som Soulland også tidligere og med succes, byggede et samarbejde på for et par år siden. Her som humoristiske print på flere skjorter og som kontrastfyldt motiv på et simpelt sort sæt. Men der var også et samarbejde med Virgil Nicholas’ skomærke Vinny’s om loafers i pony-læder og sølvure fra Skagen, som var fine, men som ikke sprang videre i øjnene.

Det mest velfungerende samarbejde var det fortsatte med det kinesiske sportsmærke Li-Ning, med titlen Pre-Inter-Post. Ud over sneakers talte det denne gang også flere sorte sæt med tekniske løbeelementer. Specielt flot var det i et helt sort outfit af sorte, løse bukser, stram ribtop og hvad der ligner en løbevest med sirlige detaljer som klikspænder, lommer til drikkedunken og kontrastelastikker på bagstykket.

Soulland gjorde det, de er bedst til: lavede et storstilet show fuldt af brugbare stykker tøj med udgangspunkt i det urbane, der altid skubber lidt til den sikre formel, men aldrig helt overskrider den.

Se hele showet her.