Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Samsøe Samsøe tager os med ud på de åbne vidder

Samsøe Samsøe byder på eventyr med solvarme farver og taktile oplevelser i deres SS22-kollektion ’Chasing the sun’.
Samsøe Samsøe byder på eventyr med solvarme farver og taktile oplevelser i deres SS22-kollektion ’Chasing the sun’.

Samsøe Samsøe, ’Chasing the sun’, Refshalevej 177, onsdag den 11. august klokken 10.00

Samsøe Samsøe inviterede onsdag morgen til drive-in-bio på en stor, tom plads bag B&W hallerne på Refshaleøen. Seksten store pickuptrucks stod på snorlige rækker, og med høj musik fra højtalerne var der lagt op til dans og fest på ladet. Musikken forstummede og lyden af hvinende dæk og bilmotorer fik alles blikke til at vende sig mod storskærmen.

En mystisk, tilrøget skov, en gammel industribygning og en varm grusgrav, der alle ligger øde hen med undtagelse af de få modeller, fungerede som den drømmende baggrund for videopræsentationen af Samsøe Samsøes SS22-kollektion.

Dermed er videoen en fin forlængelse af visningen af AW21-kollektionen, og der bygges videre på både stemning, fortælling og kollektion: refleksionen af de forgangne års ensomhed og bymenneskets tiltrækning af naturen med en fornyet udlængsel, som mere handler om oplevelsen end destinationen. Og netop kollektionen er jo den, vi er kommet for. Igen er der tydelige referencer til 70’erne med lange flipper på stribede skjorter og brede bukser i vævet uld og bomuldspoplin til herrerne, mens kvinderne bar elementer af naturligt, brunt læder, og bredskuldrede blazere, der leder tankerne videre op til 80’erne.

En cremefarvet læderjakke og hindbærfarvet vest i kabelstrik vækker interessen ved kvindetøjet, men det er herrernes tøj, der for alvor løber med opmærksomheden. Her er der skruet helt op for det taktile blandt andet i form af et par blå, jacquardvævede shorts, en kort, blød, babyblå ruskindsjakke, bukser i lækker, møbelfed læder med lige ben og strik i alle afskygninger – især den patentstrikkede, lyseblå vest er værd at bide mærke i sammen med den brune, sildebensmønstrede skjorte med korte ærmer.

Kollektionen holdes i jordnære nuancer af brun, blå og råhvid med pletvise glimt af hindbærfarvet og sort og en bleg syregrøn hos kvinderne. Farver, som er behagelige og rolige for øjet med enkelte overraskelser som kombinationen af det chokoladebrune og beige læder sat sammen med en bleggrøn bodystocking. Rundt omkring ses også print – en lodret stribe i pasteller, batikfarvning og en kombination af et småblomstret print og større, japansklignende, blå blomster skaber et sommerlook, som både kan gå i haven og på eventyr.

Præsentationen giver følelsen af frihed og sol i ansigtet med en tung bas, der kan mærkes i hjertet og gennemført storytelling, som smukt blev understreget af omgivelserne, hvor solen brød gennem de tunge, regngrå  skyer i samme øjeblik som videoen nåede sit klimaks og panorerede op mod en bleg, sløret sol. Kollektionen har da også meget passende navnet ’Chasing the sun’, og det er netop, hvad man får lyst til, når man ser videoen – hop i den smukke, gamle Mercedes med dine smukke, unge venner og jag solen.

Se hele videoen her.