Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Afdæmpet Echo Park-look mødte knitrende sølv hos Rabens Saloner

Rabens Saloner debuterede som showbrand med en legesyg kollektion, som var retro-chik og kontemporær, mens den samtidig forenede to verdener.
Rabens Saloner debuterede som showbrand med en legesyg kollektion, som var retro-chik og kontemporær, mens den samtidig forenede to verdener.

Rabens Saloner, On Reflection, Knippelsbrogade, tirsdag den 10. august klokken 19.00

Rabens Saloner var heldige med vejret, for den nedgående aftensol flimrede lige præcis i vandet tæt på de betonpiller, som understøtter Knippelsbro, så den sendte strålerne videre til podiet af metal, der skulle bære de 25 catwalk-modeller, og fik dermed scenariet til at gå op i en helhed med sommerkollektionens titel, On Reflection.

Hvor utroligt det end lyder, så var det faktisk Birgitte Rabens første fysiske modeshow, selv om hun har været i gang som designer siden 2007, men det har været værd at vente på. Hun har langsomt bygget sit renommé op i eget navn fra de første batikkjoler, hun fik fremstillet på sit elskede Bali under en sabbatperiode i 00’erne, og siden gradvis udvidet sortimentet såvel som stilen ved at vende blikket mod Los Angeles’ bohemekvarterer og de mange vintagebutikker efter inspiration.

Det kan umiddelbart lyde lidt som ”i øst og vest”, men Birgitte Raben og hendes designteam gjorde det på den gode måde ved at blande genrerne med sikker hånd og forene dem med en nyfundet fascination af værker fra refleksionskunstnere som Gioele Amaro og Olafur Eliasson til et moderne storbylook i knitrende sølvstoffer.

Showet begyndte og sluttede med Bali-batikken i enkle teknikker på smygende, luksuøse silkestropkjoler i dæmpede naturfarver, så ringen var sluttet, men derimellem viste Rabens & co. deres flair for det funky look, man møder i bydelene Silver Lake og Echo Park. Coveralls, bukser og storskjorter i denim med en forvasket statement t-shirt til, quiltede jakker og veste over cykelshorts-stramme cut-offs og voluminøse flæsekjoler af pudderrødmende organza over metallicbrune underkjoler eller vide jeans.

Det var nu den lille kollektion-i-kollektionen af fjerlet, krøllet sølvfolie-lignende stof, som tog stikket hjem. Syet op som thaibokser-inspirerede shorts med sort crop-top til, et rynket hylster af en aftenkjole, et afslappet suit og ikke mindst en tætsiddende bandeau-overdel til et 50’er skørt med fuld vidde. Det virkede retro-chikt og kontemporært på samme tid.

Se hele showet her.